Bursa’da 320 öğrenci ortada kaldı

Nilüfer Şehitler Ortaokulu’nda öğrenim gören 320 öğrenci ‘kayıt alanında bir ortaokulda bulunuşluk süresi’ kıstası nedeniyle hiçbir okula yerleşemedi.

Bursa’da 320 öğrenci ortada kaldı

DERYA DEMİR

Büyük bir çoğunluğunun Çamlıca Anadolu Lisesi’ne gitmesi gereken öğrenciler, sorunun düzeltilmesini bekliyor.

İki yıl önce FETÖ’ye ait olduğu için kapatılan ve şimdi Nilüfer Şehitler Ortaokulu olarak eğitim veren okula, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatıyla Abdurrahman Vardar ile Üçevler Şehit Faik Gökçen okullarından 320 öğrenci nakledildi. 

7’nci sınıftan itibaren Nilüfer Şehitler Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, 4 dönem o okulda okuyormuş gibi gösterildiği için ‘kayıt alanında bir ortaokulda bulunuşluk süresi’ kısatasına takıldı. Bu kıstasa göre liseye giriş puanlamasında öğrencinin okulda öğrenim gördüğü süre baz alınıyor.

Ancak kendi istekleri dışında Milli Eğitim’in otamatik okul değişikliği ile bu okula yerleşen 320 öğrenci, 8 dönem yerine 4 dönem aynı okulda okuyor gibi gösterilince, 8 dönem aynı okulda okuyan öğrencilerden daha az puan alarak hiçbir okula yerleşemedi. 

SORUNUN ACİL GİDERİLMESİ GEREKİYOR

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Ali Sami Dinçer, öğrencilerin isteği dışında gelen talimatla Nilüfer Şehitler Otaokulu’na yerleştirilip, isteğe bağlı nakil gibi gösterildiğini dile getirdi. Dinçer, “Normalde bu öğrenciler, bu okula yerleştirilmeseydi 8 dönem aynı okulda eğitim görmüş olacaklar ve Çamlıca Anadolu Lisesi gibi önemli eğitim veren okullara yerleşeceklerdi.

Ancak bu öğrenciler Milli Eğitim’in talimatıyla bu okula yerleştirilince sadece 4 dönem aynı okulda okumuş gibi gösterildi. Bu da daha az aynı okulda bulunduğu iddia edilen öğrencilerin otomatik olarak puanlarının düşmesine neden oldu.

Puanları düşen bu 320 öğrenci şuan açıkta kalarak hiçbir okula yerleşemedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu öğrencilerin mağduriyetini gidermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

YERLEŞEN ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR OLACAK

Bursa’nın yeni sistemin uygulanırlığının tespiti için pilot illerden bir tanesi olduğunun altını çizen Dinçer, “Tercih döneminden önce sistemin uygulanabilirliğini test etmek için Bursa ,pilot il seçilmiş 8’nci sınıf öğrencilerine demo tercih yaptırılmıştı.

Pilot il seçilen Bursa’da bu sorunun o dönemde belirlenip çözülmesi gerekiyordu. Ancak bu durum fark edilmedi. Bu yanlışlık sadece 320 öğrencinin değil, bu öğrencilerin ikamet alanında olan okullara yerleşen öğrencilerin de mağduriyetine neden olacak.

Şöyle ki bu sorun çözülürse şuanda Çamlıca Anadolu Lisesi gibi bu öğrencilerin adresine yakın okullara yerleştirilen öğrencilerin başka okullara naklinin gitmesi söz konusu olacak yani bu mağduriyet Bursa’da domino etkisi yaratacak” diye konuştu. Öte yandan mağdur olan öğrenci ve veliler okullarına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek sorunun çözülmesi için dilekçe verdi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X