Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Son dönem yerel yönetimler kimi hizmet satın alma işinden vazgeçerek, bunu kendi bünyelerindeki şirketleri aracılığıyla yapmaya başladılar. Özelleştirmenin geldiği nokta açısından düşündürücü.
Şimdi başarılı örneklerini görmeye başladığımız yeniden kamuya döndürülen işlerde hem istihdam artışı hem de kaynaklarının kamuda kalması söz konusu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, daha evvel hizmet satın alma yoluyla yaptırdığı park bahçe, yeşil alan sulama ve bakımları, mezarlık bakım ve defin hizmetleri, haşere ile mücadele işleri artık Tarım ve Peyzaj AŞ. bünyesinden yürütülüyor.
İşleri kendi şirketine veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir kaç ay evvel yaptığı açıklamada, elde ettikleri tasarrufun 50 milyon lirayı aştığını duyurmuştu. Bu sayede halk memnuniyetinin de arttığı tespit edildi.
Personel, araç, gereç ve ekipmanını tamamlayan Tarım ve Peyzaj AŞ ise, kentimizin vitrininde başta Kültürpark, Merinospark, Atatürk Stadyumu Millet Parkı, Botanikpark vb. gibi alanları pırıl pırıl tutuyor.
Dün Merinospark’ta dikkatimi çekti.
Tarım ve Peyzaj AŞ. personeli parkı yeşil ve pırıl pırıl tutmak için motorlu araçlarla özenle çim biçiyorlar. Kesilen çimler de yine şirkete ait bir başka araçla ortadan kaldırılıyor.
Tek handikap, sezonluk çalıştırılan personelin sonbaharda işten çıkarılacak olmaları.
Tarım ve Peyzaj AŞ ile Büyükşehir Belediyesi buna da bir çözüm bulmalı. Her üç hizmet kolunda çalışan deneyimli personeli, kış aylarında belediyenin başka alanlarında değerlendirmeli.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Flipboard