Bursa’da 700 yıllık gelenek!

UNESCO’nun ‘dünya mirası’ listesine giren 700 yıllık Cumalıkızık’ta sünnet düğünleri de Osmanlı geleneğiyle yapılıyor.

Bursa’da 700 yıllık gelenek!

Tarihi evleri ve eşsiz sokaklarıyla Bursa’nın en nadide yerlerinden olan Cumalıkızık, Bursa’ya gelen turistlerin en çok uğradığı mekanların başında geliyor. UNESCO’nun ‘dünya mirası’ listesine eklemesiyle dünyanın her yerinden ziyaretçilerin uğrak yeri olan köy, sadece evleri ve sokakları değil, köylülerin yaşantısıyla da Osmanlı’nın geleneklerini sürdürüyor. Köylülerin yaptığı sünnet düğünleri de hala geleneksel izler taşıyor. Sünnet çocuğunun ata binip mehter eşliğinde sokaklarda dolaştığı düğün, köye gelen turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Oğlunun sünnet düğününü geleneksel şekilde yapan baba Ufuk Şahince, Cumalıkızık ahalisi olarak dedelerinden kalan mirası en güzel şekilde yaşatmaya gayret ettiklerini söyleyerek, “Artık düğünler hep düğün salonlarında oluyor. Örf ve adetlerimiz çok fazla yaşatılmıyor. Ama bu şekilde daha güzel olduğunu düşünüyoruz. Dedelerimizin bize bıraktığı mirası elimizden geldiğince yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Düğünde çok eğlendiğini belirten sünnet çocuğu Enes Şahince ise, “Geleneğimizde attan inerken dedelerimizden hediye istenir. Ben de ATV, bisiklet, oyun konsolu ve Bursaspor forması istedim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X