Bursa’da altın fiyatları! Almak mı satmak mı kârlı?

Altın fiyatlarının beklentilerin üzerinde yükseldiğine işaret eden Kuyumcular Odası Başkanı Altıkardeş, vatandaşların yoğun bir şekilde satış yaptığını vurguladı.

Bursa’da altın fiyatları! Almak mı satmak mı kârlı?

Ayşegül Güral AKTÜRK
Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, gram altında uzun vadede bin lira civarındaki rakamların görülebileceğini söyledi. Altıkardeş, son günlerde hızla yükselen altın fiyatlarını değerlendirdi. Altının görmesi gereken rakamları gününden önce yakaladığını belirten Altıkardeş, Dolar ve Euro’nun yükselişinin ons fiyatı tetikleyerek altında zirve rakamına ulaşılmasına yol açtığını vurguladı. Bundan sonraki süreçte gramda 700 lira bandının görülme ihtimalinin yüksek olduğuna işaret eden Altıkardeş, onsun en yüksek seviyesinin ise 1.900 bandı olacağını anlattı. Doların şu anki seviyelerde durması halinde gramın 720-730 liraya doğru gidebileceğini ifade eden Altıkardeş, aksi durumda 630 liradan yeniden alım fırsatı oluşabileceğini kaydetti.

ÇOK ERKEN YAKALADIK

Olağanüstü bir şey olmazsa gram altının 580 liraya kadar gerileyebileceğini dile getiren Altıkardeş, en dip rakamın 525 lira olabileceğinin tahmin edildiğine dikkati çekti. Yıl sonu beklentilerini revize ettiklerinin altını çizen İsa Altıkardeş, ‘’Gram altın fiyatının 730 lira bandında olmasını bekliyoruz. Uzun vadede bin’li rakamları görebiliriz. Cumhuriyet altınında yılsonu psikolojik baskıyla 5 bin lirayı görebilir. Daha önceki tahminlerimizi revize ettik. Çünkü beklediğimiz rakamları çok erken yakaladık” dedi.

UZUN VADEDE KAZANACAKLAR

Piyasanın hareketli olduğunu anlatan Altıkardeş, hem alım hem de satımın devam ettiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta içerisinde vatandaşın durmadan satış yaptığını kaydeden Altıkardeş, gelecek hafta ortamın biraz sakinleşmesiyle yeniden denge olacağını düşündüklerini söyledi. Vatandaşa tavsiyede bulunan Altıkardeş, ‘’Yatırım olarak Cumhuriyet altını alabilirler. Altın fiyatları daha yukarısını göreceği için borcu olan varsa bugün alabilir ama yatırım için düşünecek olan varsa biraz bekleyebilir. Korkusuz bir şekilde uzun vadede kazanacaklar. Hâlâ alım zamanı” diye konuştu.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

İsa Altıkardeş, düğün alışverişlerinin de sürdüğünü ifade etti. İnsanların hazırlıklarını yaptığını dile getiren Altıkardeş, şöyle devam etti:‘’Satışlar çok yoğun değil. Geri alım daha fazla. Satışlarda eskiye oranla yüzde 25’lik bir potansiyel var. Taksitli satışlar da devam ediyor. Nakitle aynı seviyede seyrediyor.”

BİLEZİKLER 10 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Vatandaşların düğün alışverişi için bileziklerde adet olarak daha az alım yaptığına işaret eden İsa Altıkardeş, şunları kaydetti: ‘’Set alımlarında da gramları hafif olarak tercih etmeye başladılar. Kelepçede daha uygun rakamlarda olanlara talep gösteriliyor. Ortalama bugün için bir set 15-20 bin lira civarında. Bilezikler 10 bin liradan, kelepçeler ise 7-8 bin liradan başlıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X