Bursa’da artan kiralar ve yurt sorununa öneri

Geçen yıl yaşanan KYK Yurtları eylemleri bu yıl yok, ama üniversitelerin açılışına 1 ay kala öğrenciler yine sıkıntılı. Örneğin, öğrenci kenti Görükle’de kiralık ev yok. Olanların kirası da 5 bin lira. Özel yurt ücretleri de 4-5 bin liradan başlıyor. Öğrenciler için öneri Harun Tavlı’dan geldi: Prefabrik Öğrenci Kampları. Kampların sorunu çözüp kiraları düşüreceğini öngören Tavlı, prefabrik yapıların 1 ayda kurulabileceğini düşünüyor…. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da artan kiralar ve yurt sorununa öneri

Yılmaz, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Her yıl… Üniversitelerin açılışı yaklaşırken Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurtlarıyla ilgili tartışmalar yaşanır, siyasiler de gelen talepler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışırlar.

Geçen yıl öğrenci eylemlerine de neden olan yurt iddiaları bu yıl yaşanmıyor.

Fakat…

KYK yurtları dışındaki öğrenciler için barınma sorunu geçmişten daha fazla.

Çünkü…

Hem özel yurtların fiyatları çok attı, hem kiralık bulmak çok zorlaştı. Bulunabilen evlerin kirası da can yakıcı boyutlara geldi.

İşte…

Üniversitelerin açılışlarının yaklaştığı dönemde bu sorunu, uzun yıllardır emlak ve gayrimenkul piyasasında çalışmalarıyla tanınan Harun Tavlı ile konuştuk.

Öncelikle sahadaki durumu anımsattı:

“Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadıkları Görükle’de kiralık ev bulmak çok zorlaştı. Bulunabilen evlerin de fiyatları çok pahalı. Örneğin 1+1 evlerin aylık kirası 5 bin lira. Özel yurtların aylığı da 4-5 bin lira.”

Gerçekten de…

Aileler için yıkıcı boyuta gelen ev kiralarına karşı Tavlı’nın pratik çözüm önerisi var:

“Görükle’de Hazine’ye ait çok geniş ve boş alanlar var. Valilik öncülüğü, Büyükşehir ve Nilüfer belediyeleri ortaklığıyla bu alanlara prefabrik evlerle öğrenci kampları kurulabilir.”

Düşüncesi şu:

“İhtiyacı karşılamak için yeni yurtlar yapmaya zaman yok. Fakat prefabrik öğrenci evleri çok kolay kurulabilir, 1 ayda da hazır hale gelebilir.”

Şu örneği verdi:

“Elazığ Depremi sonrası bizzat gördüm. Yıkılan binalar yerine hemen prefabrik evler kuruldu. Bu da bir acil durum sayılır, neden olmasın.”

Bakışı şu:

“Barınma ihtiyacını karşılayacak prefabrik evlerde yaşam lüks olmayabilir, ama sorunu ortadan kaldırır, öğrenciyi de kira zulmünden kurtarır. Ayrıca ev kiralarını da aşağı çeker.”

Açıkçası…

Harun Tavlı’nın prefabrik evlerle öğrenci kampı önerisi bize de pratik çözüm geldi. Üzerinde durmakta yarar var.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X