Bursa’da asrın projesi! Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz açıkladı…

Mudanya’da deprem için ne gibi önlemler alınıyor, kentsel dönüşüm olacak mı? Belediye Başkanı Hayri Türk Yılmaz olay.com.tr’de açıkladı…

Bursa’da asrın projesi! Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz açıkladı…

Melis EVCİMEN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Bursa’nın kritik deprem bölgelerinden olan Mudanya’da ne gibi çalışmalar yapılıyor… Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili ilçede faaliyete geçirdikleri çalışmaları olay.com.tr Editörü Melis Evcimen’e anlattı.

Başkan Türkyılmaz, Mudanya’da asrın projesini hayata geçireceklerini belirterek, “Mudanya’da Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü kurduk. Müdürlüğümüzün kontrolünde çalışmalarımız şu şekilde devam ediyor; 5 mahallemizin envanteri çıkarıldı. Bunlar, Burgaz, Eğitim, Yalı, Siteler ve Ömerbey’de ve Demirhane bölümü dediğimiz kısımlarda çalışmalar yapıldı. Şimdi de hızlı tarama testi için vatandaşların başvurularını alıyoruz. Hızlı bir şekilde bina dayanıklılığıyla birlikte zemin dayanıklılığı yapacağız. Bursa Teknik Üniversitesi’yle de işbirliği yapıyoruz. Oradaki hocalarımıza, rektörümüze de ayrıca teşekkür ederim.  O çalışma sonucunda ilk mahallemiz Siteler’de zemin dayanıklılığı, teknik anlamda mikro bölgeleme sistemiyle proje başladı. Kısa sürede bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Çünkü asrın felaketi diyoruz ya. Bana göre de bu Mudanya’da bizim başlattığımız da -Asrın Projesi.-  Bu projeyi tamamlayıp dayanıklı bir Mudanya’yı geleceğe taşımaya çalışıyoruz” dedi.

’12 YILDIR DEVAM EDEN KRİZ ÇÖZÜLDÜ’

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında onaylanan Çağrışan–Göynüklü imar planıyla ilgili de konuşan Hayri Türkyılmaz, şunları söyledi: “Bana göre imar planları, modernliğin tümü için o kentin anayasası, o kentin gelecekte nasıl olacağının belirlendiği, planlandığı bir proje. Şu anda Göynüklü-Çağrışan planlarıyla birlikte Mudanya’mızın yaklaşık yüzde 80’lik, 90’lık bölümü planlanmış oldu. Bu çok büyük bir başarı. Yani kolay kolay bir belediye başkanının cesaret edemediği bu çalışmaları en dürüst şekilde, açık bir şekilde, ufacık bir suistimalle fırsat vermeden yaptık. Gerçi Göynüklü Çarşı’nın planlarında bizim 3 noktada itirazımız var. Çünkü planların bir daha iptal edilmesini istemiyoruz. Onlarla ilgili hakkımızı saklı tutarak diğer vatandaşlarımız mağdur olmasın. Bu şekliyle yaklaşık yüzde 99’luk bölümü onaylanmış oldu. Ortak kararla hayırlı olsun” diye konuştu…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X