Bursa’da bıçak kemiğe dayandı!

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, Bursa’daki covid-19 vakalarının patlama yaptığını belirterek, Bursa Tabip Odası’nın sürece resmi makamlarca dahil edilmemesini halk sağlığını tehdit eden bir durum olarak değerlendirdi.

Bursa’da bıçak kemiğe dayandı!

Zor şartlarda götürülmeye çalışılan sistemin yakında çökme noktasına ulaşacağını öne süren Türkkan, şunları söyledi: “Bıçak kemiğe dayanmış, yolun sonuna gelinmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı son tebliğle bir kere daha sarsıldık. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık emekçileri salgının başladığı ilk günden beri kelimenin tam anlamıyla ‘canlarını dişlerine takarak’ mücadelenin en ön saflarında yer almaktadır. Fizik ve ruh sağlığımız giderek yıpranıp tükenme noktasına sürüklenmektedir.

Yerelde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzısıhha Kurulu’na yaptığımız paydaşlık başvurularına tıkanan resmi kulaklara, TTB’nin aynı yöndeki çağrılarını duymazdan gelen Sağlık Bakanlığı da eşlik etmektedir. Son tebligat ile getirilen izin, istifa ve emeklilik yasaklaması anayasa ve yasalarımıza aykırı, mobbing olarak değerlendirilebilecek ve çalışanın özlük haklarını ihlal anlamına gelebilecek bir açıklamadır.

Eğer alınan bu karar, büyük bir salgın patlamasının itirafı ve çaresizliği anlamına geliyorsa, Sağlık Bakanı bunu da kamuoyu önünde dürüstçe ilan etmelidir. Tamamen ve keyfi ve süre belirtmeksizin yapılan bu kısıtlamayı kabul etmeyeceğiz. Bursa Tabip Odası, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X