Bursa’da bir ilçe daha vakaları sıfırladı!

Koronavirüs vakalarında ciddi düşüş sağlayan Bursa’da bir ilçeden daha sevindiren haber geldi… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydıni vaka sayısını sıfırlayan ilçeyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da bir ilçe daha vakaları sıfırladı!

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi: 

Dünyanın başından def etmek için çabaladığı koronavirüse karşı mücadele sürerken, ülkemizde gerçekleşen aşı sayısının 60 milyonu aştığını görüyoruz.

18 yaş üstü aşılamada yüzde 60’ın üstüne çıkan Türkiye bu oranı artırmak için çabalıyor.

Ancak, halen sırası geldiği halde birinci doz aşısını bile yaptırmayan milyonlar var. Tam bağışıklık kazanabilmemiz için bu oranın yüzde 70’i aşması gerekiyor. Bu çerçevede Bursa’da da vaka sayılarında sevindirici bir düşüş göze çarpıyor. 100 bin nüfusta görülen vaka sayıları Bursa’da 34’e kadar indi. Vakaları sıfırlayan ilçelerimiz var.

İlin güneyindeki Orhaneli ve Harmancık’tan sonra dün Büyükorhan ilçesinde de vaka sayısının sıfırlandığı duyuruldu.

İHA muhabirine açıklama yapan Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, ilçesinde vaka sayılarının sıfırlanmasıyla birlikte huzurlu bir bayrama hazırlandıklarını ifade etmiş.

Bunlar kentimiz için gerçekten sevindirici gelişmeler. Fakat Bursa’da da aşılamanın istenilen hızda yürümediğini görüyoruz.

Henüz mavi kategoriye geçiş için gerekli olan yüzde 75’lik dilime ulaşılabilmiş değiliz. Bursa’da hedef nüfusun aşılama oranı yüzde 65’lerde görünüyor. Dün itibarıyla da Bursa’da ilk dozu alanların sayısı 1 milyon 495 bine, 2. dozu alanlar 700 bine ulaştı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X