İhsan Aydın
İhsan Aydın

TRT’ye Uludağ mezunu müdür

Köşe Yazısını Dinle

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile devlet kanalı TRT’nin Yönetim Kurulu, Başkanı ve Genel Müdürü değişti.

TRT Genel Müdürlüğü’ne, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı, Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Zahid Sobacı atandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz atamayı sosyal medya hesaplarından duyurarak, öğrencilerinin TRT’nin başına getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sobacı’nın aynı zamanda Bursa İmam-Hatip Lisesi mezunu olduğunu da ekleyelim.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Prof. Dr. Sobacı, SETA, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu gibi yerlerde de önemli görevler üstlendi.

Sobacı’nın kamu idare reformu alanında yayınlanmış eserleri bulunuyor.

 

Aktaş’tan mahalle muhtarına ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlık konutu malumunuz Çekirge Caddesi üzerinde.

Çekirge Mahallesi sakini gözüken Aktaş dün sabah güne Mahalle Muhtarı Coşkun Alıntaş’ı ziyaret ederek başlamış. Ailecek ikametgâhı da Çekirge’ye kayıtlı olan Aktaş, Muhtar Alıntaş ile mahallenin sorun ve isteklerini de konuşmuş.

Aktaş’ın ziyaret sürprizi Muhtar Alıntaş’ı da mutlu etmişe benziyor.

Aktaş’ın bu ziyaretin ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Marmara Denizi’ndeki Müsilajla Mücadele Kurulu’na katılmak için şehirden ayrıldığı anlaşılıyor.

 

Beş yılda FETÖ’nün gücü ne kadar kırıldı?

Bugün 15 Temmuz. Bundan 5 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi, yurttaşımızın dini duygularını istismar ederek 40 yıl boyunca sinsi sinsi kamu kurumlarına sızmış silahlı, eli kanlı bir örgüt ülke yönetimini ele geçirmeye kalkıştı.

FETÖ’nün, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis’e sızdırdığı üniformalı teröristler aracılığıyla ülkenin demokrasisini ortadan kaldırmaya, seçimle işbaşına gelmiş hükümeti devirmeye kalkan hainler, o gece milletin direnci karşısında çok şükür ki, amaçlarına ulaşamadılar.

Halkın üstüne bomba yağdıracak kadar acımasızlaşan hainler  Marmaris’teki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine de suikast düzenleyip, öldürmek istediler.

15 Temmuz’da mağlup olan silahlı çeteye karşı devletin başlattığı mücadele henüz bitmiş değil. Bugün bile orduda, poliste, kamu ve özel sektörde halen FETÖ artık ve kalıntılarına rastlanıyor.

Devlet, kamufle olan, hücrelere giren, kendini daha çok gizleyen örgütü tam olarak çökertebilmiş değil. Kimi dost bilinen ülkelerin de himaye ve desteğiyle örgüt dünyadaki varlığını sürdürüyor.

Kamudan, polisten, ordudan binlercesi ihraç edildi ama hepimizin rahat bir nefes alabilmesi için örgütün Türkiye ve dünyada tümüyle çökertilmesi gerekiyor. Fakat, bunun kısa vadede gerçekleşmesi de mümkün görünmüyor.

 

Bir ilçede daha sıfırlandı

Dünyanın başından def etmek için çabaladığı koronavirüse karşı mücadele sürerken, ülkemizde gerçekleşen aşı sayısının 60 milyonu aştığını görüyoruz.

18 yaş üstü aşılamada yüzde 60’ın üstüne çıkan Türkiye bu oranı artırmak için çabalıyor.

Ancak, halen sırası geldiği halde birinci doz aşısını bile yaptırmayan milyonlar var. Tam bağışıklık kazanabilmemiz için bu oranın yüzde 70’i aşması gerekiyor. Bu çerçevede Bursa’da da vaka sayılarında sevindirici bir düşüş göze çarpıyor. 100 bin nüfusta görülen vaka sayıları Bursa’da 34’e kadar indi. Vakaları sıfırlayan ilçelerimiz var.

İlin güneyindeki Orhaneli ve Harmancık’tan sonra dün Büyükorhan ilçesinde de vaka sayısının sıfırlandığı duyuruldu.

İHA muhabirine açıklama yapan Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, ilçesinde vaka sayılarının sıfırlanmasıyla birlikte huzurlu bir bayrama hazırlandıklarını ifade etmiş.

Bunlar kentimiz için gerçekten sevindirici gelişmeler. Fakat Bursa’da da aşılamanın istenilen hızda yürümediğini görüyoruz.

Henüz mavi kategoriye geçiş için gerekli olan yüzde 75’lik dilime ulaşılabilmiş değiliz. Bursa’da hedef nüfusun aşılama oranı yüzde 65’lerde görünüyor. Dün itibarıyla da Bursa’da ilk dozu alanların sayısı 1 milyon 495 bine, 2. dozu alanlar 700 bine ulaştı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X