Bursa’da bir tarih artık bu dev tesiste canlanacak!

640 milyon liraya mal olacak dev tesisin ilk temelini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak attı… FIBA onaylı 3 bin 100 kişilik kapasiteli salonun yanı sıra ve bir çok branşa hizmet verecek farklı salonları da içinde barındıracak tesis ihale şartnamesine göre Şubat 2026 yılında bitecek… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, hedeflerinin 2025 yılının ortasında işi tamamlamak olduğunu söyledi.    

Bursa’da bir tarih artık bu dev tesiste canlanacak!

Bursa’nın sembol yapılarından olan Atatürk Spor Salonu, aynı yerinde yeni haliyle yeniden yükselmeye başlıyor… İlk halini 1972 yılında alan ve Bursa’da hemen hemen her kesimin mutlaka yolunun kesiştiği, sporun bir çok branşında tarihi başarıların yaşandığı, anılarla dolu Atatürk Spor Salonu, ekonomik ömrünü doldurduğu için 2020 yılında yıkılmıştı…

KAPASİTE ARTIRILDI

Ardından bir çok tartışma yaşanmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi, Akademik Odaları’nda da katkılarıyla bir proje yarışması düzenleyip Atatürk Spor Salonu’nun aynı yerinde yeni haliyle yapılmasını kararlaştırdı… Yarışma sonrası en güzel eser belirlendi ancak kapasiteyle ilgili kamuoyunda eleştirel yaklaşım olunda sayı 3 bin 100 kişiye çıkartıldı…

İÇİNDE NE ARARSAN VAR

..Ve nihayetinde Ocak ayının sonlarında ihalesi yapılan Atatürk Spor Salonu’nun ilk temeli de önceki gün Gençlk ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleşti… 640 milyon liraya ihale edilen dev tesisin içinde 3 bin 100 kişilik spor salonun yanı sıra, birçok branş için de farklı salonlar, fiyness alanları, dinlenme alanları, yönetim alanları gibi bir çok yer olacak…

İKİNCİ ETABINDA HAVUZ OLACAK

Projenin 2. etabında ise 250 kişilik yarı olimpik yüzme havuzu planlanıyor… Bitiş tarihi 15 Şubat 2026 olarak gözükse de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, temel atma töreninde, “Bakanlığımızın bu tesis için 100 milyon lira gibi bir desteği var. Bakanımızdan bununla ilgili biraz daha desteklerini talep edeceğiz ve bitiş tarihi Şubat 2026 olarak gözükse de biz 2025 yılının ortalarında açmayı istiyoruz” ifadele kullanmıştı.

ATATÜRK’E SAHİP ÇIKIYORUZ

Başkan Aktaş, tesisle ilgili yapılan eleştiriler için de, “Salonu yıkarken yenisini yapmayacağımızı, sanki salon eskimemiş ve sağlam bir salonu yıkıyormuşuz gibi algı ortaya attılar. ‘Atatürk’ isminden dolayı burayı yıktığımızı ifade ettiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hiç kimsenin tekelinde değildir. Biz Atatürk’e de sahip çıkıyoruz. Hakkımda tezviratlarda bulunan diğer partilerin tüm üyelerine sesleniyorum. İnşallah salonun açılışında hep birlikte ‘Atatürk’ ismini büyük bir gururla ve onurla tekrar buraya asalım” diye konuştu.

BENİM DE BURADA ANILARIM VAR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa’da müthiş spor yatırımları yaptığını dile getirerek, “Benim de burada anılarım var. Şehrin merkezine böylesi güzel bir spor salonu da yakışırdı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tüm dedikodulara rağmen yılmadan çalıştı. Biz iş yaparız. Hizmet yaparız. Eser üretiriz. Bu tesislere 100 değil, 200 değil her türlü deste hazırız” şeklinde konuştu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Eski salon 3500 kişilik kapasiteteye sahipken yıkıp 7000 kişilik salon yapmak israftan başka bir şey değildir. en az 5000 kişilik salon yapılması lazım Avrupa maçlarının buraya çekilmesi için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X