Bursa’da bol sıfırlı karne!

Eğitim-İş Bursa Şubesi, bugün erişime açılacak olan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı karnelerinden önce İl Milli Eğiitim Müdürü Sabahattin Dülger’in bir yılını değerlendirdi. Şube Başkanı Yeliz Toy, ‘bol sıfır’lı bir karne verdiği Dülger’i sınıfta bıraktı.

Bursa’da bol sıfırlı karne!

Hatice DAL
2020-2021 eğitim ve öğretim yılının karneleri yarın erişime açılacak.

Türkiye’de 18 milyon Bursa’da ise 600 bine yakın öğrenci karnelerini görecek. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte eğitim sendikaları da geride bırakılan yılı değerlendirdi.

Eğitim-İş Bursa Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlediği basın toplantısıyla il Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e karne verdi. Salgın koşullarında geçirilen eğitim ve öğretim yılında Dülger ve ekibinin ‘Gölge Milli Eğitim’ olarak salgının gölgesinde kaldığını belirten Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy, “Bu nedenle karne değerlendirmesini, böylesine büyük potansiyele sahip, üretmek isteyene çok önemli fırsatlar sunan Bursa gibi bir kente yakışmayan bir eğitim tablosunu göz önünde bulundurarak gerçekleştirdik” dedi.

“BEDENİ BURADA KALBİ ANKARA’DA”…
Bursa’da, okul sağlığı konusunda gereken tedbirlerin alınamadığını, bu yüzden Milli Eğitim Müdürü Dülger’in bu alanda düşük not aldığını kaydeden Toy, yüz yüze eğitime hazırlık alanında da sıfır verdiklerini söyledi.

Uzaktan eğitime erişimi sağlama anlamında da kentte herhangi bir düzenlemenin yapılmadığını savunan Toy, “Bursa Milli Eğitiminde yapılan görevlendirmelerin tamamında yandaşlık hukuku geçerli olmuştur.Sabahattin Dülger, şaibeli mülakat konusunda yüksek başarı göstererek bizden 5 puan almıştır. Öte yandan eğitim toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ciddi bir iştir ancak bilgiler halktan ve bizlerden gizlenmiştir. Bilgi paylaşımı ve şeffaflık konusunda da Dülger sınıfta kaldı” şeklinde konuştu. Sabahattin Dülger’e Eğitimi siyasallaştırma, özgüven ve çalışanların haklarını savunma konularında da düşük not verdiklerini dile getiren Toy, okullar arası ayrımcılık konusunda ise 5 puan almaya hak kazandığını ifade etti. Dülger ve ekibinin salgınla mücadele konusunda başarısız olduğunu da kaydeden Toy, Müdür Dülger’in bedeninin Bursa’da kalbinin ise Ankara’da olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X