Bursa’da bu ilçenin nüfusu en az 10 bin kişi artacak! ‘Belediye Başkanı TOGG’a küsmüş…’

www.olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteciler Mustafa Özdal ve Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit, “Gemlik Belediye Başkanı TOGG’a küsmüş ama TOGG’un bundan haberi yok. İki yıllık süreçte herhangi bir projelendirme yapmadı. Yerel olarak TOGG’a hazır değiliz. Otomobil fabrikası bittiğinde 4.500 tane, 1.500 tane de batarya fabrikasında olmak üzere minimum 6 bin kişi çalışacak. Dolaylı olarak 20-25 bin kişiyi etkileyecek. En az 10 bin kişi Gemlik nüfusunda artış olacak. Beyaz yakalı, mavi yakalı insanlar gelecek. Gemlik’i çekici hale getirmek lazım” dedi.

Bursa’da bu ilçenin nüfusu en az 10 bin kişi artacak! ‘Belediye Başkanı TOGG’a küsmüş…’

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit, “Türkiye’nin otomobilleri Gemlik’ten geliyor. TOGG’un açılımını biz Gemlik’te böyle kullanıyoruz. Siyah elmasımız, altınımız dediğimiz bir zeytinimiz vardı dünyadaki sofralık zeytinde marka olan bir Gemlik’ten şimdi artık TOGG ile dünya markası haline gelen bir Gemlik’ten söz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gemlik’e değer kattığını görüyoruz”

Yiğit, “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve Bursa’nın da ticari potansiyeline baktığımızda yine dünyaya açılan kapısı Gemlik’ten bahsediyoruz. TOGG şu an yüzde 88-90 seviyesinde yapı imalatlarını bitirmiş vaziyette. İçerisinde gövde fabrikasının yüzde 76’sı boyahanesinin yüzde 79’u tamamlandı. Akıllı cihazların, robotların konulması ile tamamlanma noktasında yüzde 80 seviyelerine ulaşmış bir durumda içindeki üretimle alakalı. 2022’nin son çeyreğinde seri üretime başlayıp, 2023’te tamamen seri üretimde 2024, 2025’te de dünya piyasasına tam olarak sürülmeye çalışılacak bir markamız, değerimiz. Gemlik’e pozitif anlamda iş, istihdam, kalite ve şerefiye noktasında katma değer kattığını görüyoruz. Emlak değerleri arttı. TOGG’un ardından batarya fabrikası da Gemlik’te yer alacak. Pili sadece bize üretmeyeceğiz, dünya piyasasında da söz sahibi olacağız” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı TOGG’a küsmüş ama TOGG’un bundan haberi yok”

Gemlik Belediye Başkanı TOGG’a küsmüş ama TOGG’un bundan haberi yok. Yerel olarak TOGG’a hazır değiliz. Orhan Veli’nin sözünü hatırlatıyorum, Gemlik’e doğru denizi göreceksiniz sakın şaşırma diye bir sözümüz var. İstanbul’dan, İzmir’den, Eskişehir’den geldiğinizde bakmış olduğunuzda Gemlik’e doğru TOGG’u göreceksiniz gibi bir yazı yok. Türkiye’nin otomobilleri Gemlik’ten geliyor gibi bir ibaremiz yok. Mecliste defalarca söyledik, reklamını yapamadık. Giriş-çıkışını gösteremedik” ifadelerini kullanan AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Yiğit, “Bu göçe hazır değiliz diyen belediye başkanı iki yıllık süreçte herhangi bir projelendirme yapmadı. Otomobil fabrikası bittiğinde 4.500 tane, 1.500 tane de batarya fabrikasında olmak üzere minimum 6 bin kişi çalışacak. Dolaylı olarak 20-25 bin kişiyi etkileyecek. En az 10 bin kişi Gemlik nüfusunda artış olacak. Beyaz yakalı, mavi yakalı insanlar gelecek. Gemlik’i çekici hale getirmek lazım. Geçmiş dönemlerde Gemlik’in rezerv alanlarını konuşuyorduk. Bu alanlarda herhangi bir çalışma yapılmadı” görüşünü dile getirdi.

Gemlik Belediye Başkanı konserleri, eğlenmeyi çok iyi başardı”

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı:

Mevcut yapı stoğunu iyileştirerek ve yeni alanlar açarak Gemlik’i geliştirebiliriz. Mevcut yerel belediye başkanı bir kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruyorum dedi. Geldiğimiz noktada sadece imar müdürlüğüne bakan arkadaşımız müdür vekili olarak kaldı. Kurulan müdürlükte hiçbir personel kalmadı. Eğer biz bu müdürlüğü işletmeyeceksek niye kurduk, niye açtık? Bir vizyonunuz varsa bu konuda size destek vermeye hazırız. Zemin haritası oluşturulmalı, yapı stokları araştırılmalı, 1999 öncesi ve sonrasındaki binalara bakılmalı.Yamaçlarla ilgili bir gelişme söz konusu değil, ovada da bir kentsel dönüşüm çalışması somut olarak yok. En son belediye meclisinde bir tasarı getirdiler. Uygulanabilir mi, değil. 5 mahalleyi kapsayan bir tasarı geldi, dışarıdan aldılar. Bir görsel geldi, render çalışması oldu ama yapılabilir mi yapılamaz mı ona bakmak lazım. Gemlik Belediye Başkanı konserleri, eğlenmeyi çok iyi başardı. 62 seçim vaadinin iki ya da 3 tanesini yaptı. Bir tane temel attığını, beton harç kardığını görmedik. Belediye çöp toplama işini yapıyor sadece onu da tam yapsa keşke diyoruz. Konserden başka bir tane temel atmadık. Gençlerimize gelecek için proje üretmedik. Sahildeki taşları boyadık, kişisel kavgalarla ön plana çıktık.”

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit’in açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X