Bursa’da bu ilçeyi heyecanladıran gelişme! Geri mi dönüyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Keles AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni’nin ilçeyle ilgili verdiği önemli bilgileri bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da bu ilçeyi heyecanladıran gelişme! Geri mi dönüyor?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün Olay Medya’da Keles AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yaşar Akbey konuğumuzdu.

Laf lafı açtı.

Keles’in bir ara istihdamına önemli katkıları bulunan, ancak özelleştirmeyle birlikte Çelikler Holding’e devredilen Türkiye Kömür İşletmeleri Keles ocaklarının son durumunu sorduk.

Başkan Yeni, “TKİ’yi Harmanalan ocağında tekrar eski haliyle çalışır hale getirme hedefimiz var. Şu an Çelikler Holding uhdesinde ama çalışmıyor. Biz yeniden TKİ’nin ocakları devralmasını istiyoruz” dedi.

Bu amaçla Ankara’da TKİ Genel Müdürü ile görüştüklerini hatırlatan Yeni şöyle devam etti:

“TKİ, Çelikler ile olan sözleşmeyi feshedip, kendisi devralsın istiyoruz. Harmanalan ocağı yeniden açılırsa bu Keles’e büyük bir istihdam sağlayacak. Bölge ekonomimiz hareketlenecek ve istihdam artacak, bütün derdimiz bu. Bu konuda da sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Ankara talebimize sıcak yaklaşıyor.”

Kömür ve enerji fiyatlarının yükseldiği bir dönemde Keles’ten gelen haber umut verici.

Zira, yıllardır atıl duran o ocak devreye alınarak, ilçenin gelişimine katkı sağlanacak. Bölgede tepki toplayan termik santral konusu kapandığına göre, var olan ve çalışmayan Harmanalan ocağının toprak altındaki cevheri de ekonomiye kazandırılmış olacak.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X