İhsan Aydın
İhsan Aydın

TKİ Keles’e geri dönüyor

Köşe Yazısını Dinle

Dün Olay Medya’da Keles AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yaşar Akbey konuğumuzdu.

Laf lafı açtı.

Keles’in bir ara istihdamına önemli katkıları bulunan, ancak özelleştirmeyle birlikte Çelikler Holding’e devredilen Türkiye Kömür İşletmeleri Keles ocaklarının son durumunu sorduk.

Başkan Yeni, “TKİ’yi Harmanalan ocağında tekrar eski haliyle çalışır hale getirme hedefimiz var. Şu an Çelikler Holding uhdesinde ama çalışmıyor. Biz yeniden TKİ’nin ocakları devralmasını istiyoruz” dedi.

Bu amaçla Ankara’da TKİ Genel Müdürü ile görüştüklerini hatırlatan Yeni şöyle devam etti:

“TKİ, Çelikler ile olan sözleşmeyi feshedip, kendisi devralsın istiyoruz. Harmanalan ocağı yeniden açılırsa bu Keles’e büyük bir istihdam sağlayacak. Bölge ekonomimiz hareketlenecek ve istihdam artacak, bütün derdimiz bu. Bu konuda da sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Ankara talebimize sıcak yaklaşıyor.”

Kömür ve enerji fiyatlarının yükseldiği bir dönemde Keles’ten gelen haber umut verici.

Zira, yıllardır atıl duran o ocak devreye alınarak, ilçenin gelişimine katkı sağlanacak. Bölgede tepki toplayan termik santral konusu kapandığına göre, var olan ve çalışmayan Harmanalan ocağının toprak altındaki cevheri de ekonomiye kazandırılmış olacak.

 

Yol sorununu bitirme vaadi

Başkan Yeni ile konuşurken, iddialı bir söz daha duyduk kendisinden.

“Bizim dönemimizde Keles’in yol sorunu çözülmüş olacak” diyen Yeni, Keles-Bursa yolunun Çaybaşı altından genişletme ve sıcak asfalt çalışmalarının tekrar başlayacağını hatırlattı.

Ayrıca, 60 kilometrelik Keles-Kozağacı-Tunçbilek-Tavşanlı yolunda da çalışmaların sürdüğünü aktaran Yeni, “Yolun 5-6 kilometresi tamamlandığında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu söz verdi, Keles’e gelip çalışmaları yerinde inceleyecek” diye konuştu.

Bu yol da Keles’in gelişimi için son derece önemli. Zira, ilçenin başka il ve ilçelere bağlantısı ve çıkışı da buradan sağlanmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekipleriyle de son derece uyumlu hareket ettiklerini kaydeden Yeni, ilçede köy grup yollarının hemen hepsinin asfaltlandığını, arazi yollarında çalışmalar yapıldığını, mahalle içlerinde parke döşeme çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.

 

Cezaevine 400 dönüm arazi

AK Parti Keles İlçe Başkanı Yeni, Bursa’ya yapılması planlanan ve Dağ ilçelerinin tümümün talip olduğu cezaevi kampüsleri için kendilerinin de Kıranışıklar düzlüğünde 400 dönümlük eski Büyükşehir taş ocağı arazisini önerdiklerini, gelen heyetin burası için olumlu rapor verdiğini, gerekirse alanın bin dönüme kadar çıkabileceğini de hatırlattı.

Keles’in gelişimi ve ekonomisine 2 bin kişilik L Tipi Cezaevi Kampüsü’nün de önemli katkı sağlayacağının altını çizen Yeni, bunu da Ankara’da yakından takip ettiklerini kaydetti.

Adalet Bakanlığı’nın cezaevi projesinden öyle görünüyor ki, Keles de pay alacak gibi.

Bu konuda ilçenin istekli olduğu ve yer önerisini bile yaptığını öğreniyoruz.

Diğer yandan;

Keles kırsal turizm ile de kalkınmak istiyor. Bu konuda hem ilçe belediyesinin hem de Büyükşehir’in çabaları var.

Başkan Yeni, “Kocayayla’yı kırsal turizm projeleriyle daha da hareketlendirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yapıp teslim ettiği bungalovlara büyük rağbet var. Kocayayla’daki faaliyetlerimizi artırmak, orayı her anlamda geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemiz ile de temas halindeyiz” dedi.

 

2 bin kişilik MYO kampüsü

Başkan Yeni, bir de TOKİ’nin  3. etap konut projesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini TKİ lojmanlarının bulunduğu arsada imar uygulaması yaparak burada konut yapmayı planladıklarını, TKİ ile de mutabakat sağladıklarını vurguladı.

Keles’ten bir gelişmeyi daha duyuralım.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ilçe merkezine sıkışıp kalmış 4 bölümlü ve 450 öğrencili Meslek Yüksekokulu’na yeni bir kampüs kazandırma çabaları var.

Başkan Yeni, bu amaçla ilçe girişine 2 bin öğrenci kapasiteli yeni bir kampüs yapımı konusunda da Rektör Hoca ile temaslarının sürdüğünü anlattı.

Yeni, ayrıca uyumlu çalışmanın meyvelerini topladıklarını, hem devletten hem de Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettikleri hizmetleri aldıklarını, bu amaçla başta İl Başkanı, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na da müteşekkir olduklarını sözlerine ekledi.

Gerçekten Keles’te hem merkezi hükümet hem de Büyükşehir’in önemli yatırımları var. Bunları ilçe belediyesi bütçesiyle yapmak mümkün değil.

Sadece yol projeleri bile başlı başına öneme haiz.

İzinli olduğumuz dönemde Bursa’da düzenlediği basın toplantısına katıldığımız Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin de aynı konuları dile getirmişti.

Keles’teki göçü durduracak yatırımların daha da artmasını diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X