Bursa’da bu kampanyayı kaçırmayın!

Bursa’da belediyeler çevreci kampanyalarına devam ediyor… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Yıldırım Belediyesi’nin başlattığı iki çevreci kampanyayı bugünkü köşesine taşıdı… Sıvı ve katı atıklarınızı atmadan önce bu kampanyaya mutlaka bir göz atın…

Bursa’da bu kampanyayı kaçırmayın!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Çevreye verilen değer yaşamımızın ayrılmaz parçalarından biri haline dönmeli.

Sosyal medyada bir kaç gündür dikkatimizi çekiyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz‘ın iki çevreci kampanyasına bizim de katkı koymamız gerektiğini düşündük.

Onlardan biri, 1 litre evsel atık yağ getirene 5 litrelik su hediye ediliyor. Evsel yağların kanalizasyon şebekesine oradan da doğaya salındığında içme suyu kaynaklarımızdaki etkisini ortadan kaldırmak kolay olmuyor.

Biz de evde bu yağları biriktirebilir ve dönüşüme dahil edebiliriz. Üstelik karşılığında da temiz 5 litre su ile ödüllendirilebiliriz.

İkinci kampanya ise elektronik atık getirene Yıldırım Belediyesi tasarruflu 1 adet led ampul hediye ediyor. Kampanyalara 31 Ağustos‘a kadar katılınılabilecek.

Daha yeşil, daha temiz bir Yıldırım için başlatılan ve teşvik edici olan bu atık yağ ve elektronik atık kampanyasına duyarlı tüm hemşerilerimiz destek olmalı.

Çevremiz bize gelecek kuşaklar için emanet edildi. Onu kirletmeden yeni nesle bırakmak durumundayız.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X