Bursa’da BUSKİ’nin kasasına para akacak!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın barajlarındaki doluluk oranının BUSKİ’ye nasıl yansıyacağını kaleme aldı.

Bursa’da BUSKİ’nin kasasına para akacak!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hafta sonları memlekete gelip giderken Bursa’yı besleyen barajlarımızın su doluluk oranlarını gördükçe biz de yaz için umutlanıyoruz.

Zira, geçtiğimiz yıllarda Bursa’da kurak geçen iklimle birlikte su sıkıntısına ramak kalmış, ovadaki onlarca kuyu şebekeyi beslemek için devreye sokulmuştu. Elektrikle çalışan kuyu pompalarının BUSKİ’ye ağır bir fatura çıkardığını biliyoruz.

Şimdi görüyoruz ki, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden paylaşılan barajların su doluluk seviyeleri ikisinde de üstten aşacak durumda. Hatta, kentin ihtiyacı için çekilen suyun ardından fazla miktardaki kaynak da dolu savaktan Nilüfer Çayı’na bırakılıyor.

Dün itibariyle Nilüfer Barajı yüzde 100, Doğancı Barajı ise yüzde 98 oranında doluluğa ulaşmış durumda.

Oranlar, BUSKİ’nin bu yaz kuyu sularına yüklenmeden, elektrik faturalarından da büyük bir kazanç elde edeceğine işaret ediyor.

Aynı zamanda, iki baraj havzasının tümüyle dolu olması da kurumun kasasına büyük para bırakacağının göstergesi.

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim öncesi vaat ettiği suda yüzde 25’lik indirim, alınan Genel Kurul kararı gereği önümüzdeki mayıs ayından itibaren abonelerin faturalarına yansıtılacak.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, bu yaz kuyu sularına gerek kalmadan şebekeyi sadece baraj suyu ile beslediğinde, belki de elektrik kullanmayarak, indirim nedeniyle yaşayacağı gelir kaybını bu yolla telafi etmiş olacak.

 

Uludağ’ın zirvelerinde henüz erimeyen karlar BUSKİ’nin kasasına ileride para olarak akacak.

Barajların dolu görüntüsü, Uludağ’ın zirvesindeki karlar hem yeni yönetime hem BUSKİ’ye hem de Bursalılara umut veriyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X