İhsan Aydın
İhsan Aydın

Barajlar BUSKİ’nin kasasını dolduracak

Köşe Yazısını Dinle

Hafta sonları memlekete gelip giderken Bursa’yı besleyen barajlarımızın su doluluk oranlarını gördükçe biz de yaz için umutlanıyoruz.

Zira, geçtiğimiz yıllarda Bursa’da kurak geçen iklimle birlikte su sıkıntısına ramak kalmış, ovadaki onlarca kuyu şebekeyi beslemek için devreye sokulmuştu. Elektrikle çalışan kuyu pompalarının BUSKİ’ye ağır bir fatura çıkardığını biliyoruz.

Şimdi görüyoruz ki, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden paylaşılan barajların su doluluk seviyeleri ikisinde de üstten aşacak durumda. Hatta, kentin ihtiyacı için çekilen suyun ardından fazla miktardaki kaynak da dolu savaktan Nilüfer Çayı’na bırakılıyor.

Dün itibariyle Nilüfer Barajı yüzde 100, Doğancı Barajı ise yüzde 98 oranında doluluğa ulaşmış durumda.

Oranlar, BUSKİ’nin bu yaz kuyu sularına yüklenmeden, elektrik faturalarından da büyük bir kazanç elde edeceğine işaret ediyor.

Aynı zamanda, iki baraj havzasının tümüyle dolu olması da kurumun kasasına büyük para bırakacağının göstergesi.

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim öncesi vaat ettiği suda yüzde 25’lik indirim, alınan Genel Kurul kararı gereği önümüzdeki mayıs ayından itibaren abonelerin faturalarına yansıtılacak.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, bu yaz kuyu sularına gerek kalmadan şebekeyi sadece baraj suyu ile beslediğinde, belki de elektrik kullanmayarak, indirim nedeniyle yaşayacağı gelir kaybını bu yolla telafi etmiş olacak.

Uludağ’ın zirvelerinde henüz erimeyen karlar BUSKİ’nin kasasına ileride para olarak akacak.

Barajların dolu görüntüsü, Uludağ’ın zirvesindeki karlar hem yeni yönetime hem BUSKİ’ye hem de Bursalılara umut veriyor.

  

Büyükşehir’de atama kulisleri

17 ilçenin bağlı olduğu, 8 iştiraki ve BUSKİ ile birlikte 12 binden fazla personeliyle Büyükşehir Belediyesi bugün için Bursa’nın en büyük kamu holdinglerinden biri. İlçelerle birlikte binden fazla mahalleye hizmet götürmekle yükümlü. Büyükşehir Belediyesi ulaşım, başta olmak üzere ilin 3,2 milyon nüfusuna, yangın, defin, su, kanalizasyon, altyapı vb. gibi temel hizmetleri sunuyor.

Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem yapılanmasında da bütün bunlar dikkate alınarak isimler seçiliyor.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey birimlerden brifing almaya devam ediyor. Dün de ulaşım ve fen işleri gibi Büyükşehir’in önemli yatırımcı daire başkanlıklarınca kendisine sunumlar yapıldı. Tabii sunumla birlikte bürokratik değişimler de sürüyor.

Büyükşehir’de Ulaşım Daire Başkanı Rüştü Şanlı ile Fen İşleri Daire Başkanı Hakan Bebek’in de görevden alınacağını duyuyoruz. Yeni Fen İşleri Daire Başkanlığı’na Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şirin Biçer’in atanacağını öğrendik.

Diğer yandan; henüz atamalara başlanmayan BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde de, Genel Müdür Güngör Gülenç’in emekliliğe kadar süre istediği, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yedikardeş’in görevden alınarak İç Denetim Birimi’ne kaydırılacağı, Büyükşehir Belediyesi’nin eski Genel Sekreteri şimdiki BUSKİ Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz’ın da emekliliğini isteyeceği dillendiriliyor.

BUSKİ’deki görev değişikliklerinin de Büyükşehir’deki brifinglerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Sıra ise artık şirketlere gelecek. Sedat Akar’ın Tarım ve Peyzaj AŞ’ye Genel Müdür olarak atanmasının ardından bir diğer Büyükşehir Belediyesi iştiraki Jeotermal AŞ Genel Müdürlüğü görevine de önümüzdeki günlerde, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Nilüfer belediye başkan aday adaylarından biri olan Maden Yüksek Mühendisi Erman Aydıngün’ün atanacağını öğrendik.

Diğer yandan Başkan Mustafa Bozbey dün ilk resmi ziyaretini de Vali Mahmut Demirtaş’a yaptı.

 

104 yıldır hür ve bağımsız

Bugün ulusumuzun bağımsızlığa giden yolunun önemli kilometre taşlarından biri olan 23 Nisan. Türkiye Cumhuriyeti 1920’de bambaşka ideallerle yeni bir yolculuğa çıktı. Türkiye, savaşların ardından ilan ettiği Cumhuriyet ve yeni yönetim biçimiyle dünya uluslar topluluğu içinde hür ve demokratik bir ülke olarak yerini aldı. TBMM’nin açılış yıl dönümünde ulus olarak dünyaya bundan 104 yıl önce bağımsızlığımızı gür biçimde haykırmıştık.

Sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti.

Bu vesileyle, bağımsızlığımızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X