Bursa’da büyük heyecan! Temeli geçen yıl atılmıştı… Hızla yükseliyor

Elektrikli teknolojisiyle, günümüzde üretilen otomobiller arasında en çevreci olacak TOGG’un Gemlik’teki Askeri Hara alanında hızla yükselen fabrika inşaatı artık görünür hale geldiği için heyecan veriyor. Temeli geçen yıl 18 Temmuz’da atılan fabrika inşaat alanında cuma günü toplanan TOGG Yönetim Kurulu çalışmaları yerinde gözlemledi. TOGG inşaatının aşamalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler de burada açıklandı. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da büyük heyecan! Temeli geçen yıl atılmıştı… Hızla yükseliyor

Yılmaz’ın yazısında şu bilgileri aktardı:

Temelini… Geçen yıl 18 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan attı. Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için kısaca Gemlikli diyoruz.

Yollara çıktığında…

Elektrikli teknolojisiyle tüm otomobil modelleri arasında en çevreci olacak. Çünkü, egzoz emisyonu salmayacak, hava ve çevre kirliliğine yol açmayacak.

İşte…

Türkiye’nin otomobil teknolojisinde, Bursa’nın ev sahipliği nedeniyle gururu olacak Gemlikli yerli otomobilin üretileceği fabrika inşaatı hızla yükseliyor.

Hatta…

Fotoğraflar fabrikanın görünür hale gediğini sergiliyor.

Nitekim…

TOGG Yönetim Kurulu’nun cuma günü inşaat sahasında yaptığı toplantıda çalışmalar gözlendi, inşaat süreci ve sonrası planlamaları gözden geçirildi.

Toplantıda…

Yönetim Kurulu’na fabrika inşaatı aşamalarıyla ilgili verilen bilgilere göre, Boya Tesisi’nde temel altı suyu yalıtım işleri tamamlandı. Bu bölümde temel demir imalatı ve temel beton işleri de tamamlanırken, yapısal çelik montaj işlerinin yüzde 6’sı bitti.

Yanı sıra…

TOGG’u artık görünür hale getiren Gövde Tesisi’nin temel altı su yalıtım işleri tamamlandı. İnşaatta temel demir imalatı ve beton işlerinde sona gelinirken, kolon montajları da yüzde 30 oranına geldi.

Yine…

Otomobil üretiminin temel yapıları arasında yer alan Montaj Tesisi’nde temel altı su yalıtım işlerinin yüzde 91’i bitti. Bu bölümde temel beton işlerinin yüzde 80, kolon montaj işlerine yüzde 15, yapısal çatı çelik montajının da yüzde 5’i ortaya çıktı.

Fabrikanın…

Bir başka bölümü Enerji Tesisi için temel altı su yalıtım işleriyle temel demir imalatları ve beton işleri tamamlanırken, kolon ve döşeme imalatları sürüyor.

Yanı sıra…

Arıtma Tesisi ile Batarya Tesisi temel altı su yalıtımı başladı. Çevre Duvarı’nda betonarme perde işlerinde yüzde 30’a ulaşılırken, menfezler için yağmur suyunun toplanacağı toprak altı galeri imaları başladı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X