Bursa’da büyük kriz! Herkesin kafası çok karışık…

Olay Gazetesi ‘Söz Sizde’ Yazarı Günay Yumruktay, Bursa’da toplu ulaşımda 16 Mayıs itibariyle başlayan HES kodu uygulamasının büyük bir krize neden olduğunu köşesine taşıdı…

Bursa’da büyük kriz! Herkesin kafası çok karışık…

Yumruktay, şu ifadeleri kullandı:

Bildiğiniz gibi 16 Mayıs 2021’den itibaren HES kodu olmadan vatandaş toplu ulaşımı kullanamıyor.

Kişisel kartlar dahil tüm abonmanlara HES kodu yüklendi.

Ancak, okurlardan gelen bir takım şikâyetlerden, vatandaşın bu konuda kafasının karışık olduğunu gösteriyor ve mağduriyetler yaşandığı konusunda telefonlar almaktayım.

Şöyle ki;

1- 18 yaş altına ve çoğunluğu da öğrenci olan gençlere günün belirli saatlerinde sokak kısıtlaması devam ediyor.

Hâl böyle olunca, bu gençler hafta içinde/hafta sonunda takviye kurslarına devam etmekte veya okula gitmek durumunda.

Ancak, kısıtlamadan dolayı kartları kullanıma kapalı olduğu için pasolarını kullanamamakta. Bursaray’a veya otobüse binmek isteyince kısıtlama saatinde kartları geçersiz olduğu için de toplu ulaşım araçlarını  kullanamıyor.

Toplu ulaşımı kullanmak için paso yerine tam abonman kartı almak zorunda kalıyorlar.

Ya da Bursakart bayisinden 5 TL vererek tek binişlik tam abonman almak zorunda kalıyorlar.

2- Tüm kartlara HES kodu yüklendiği ve her HES kodu da şahsi olduğuna göre, daha önceki gibi 1 kartı birden fazla kişi kullanamıyor artık. Bu konuda da kafalar karışık.

3- Bir diğer konu da, 65 yaş üstü için okurların yaşadığı sıkıntı. İfadelerine göre, kısıtlama saatinde randevumuz olduğu halde hastaneye nasıl ulaşacağız, sorularıları.

Kafası karışık olan ve mağduriyet yaşayan öğrencilerin doğru bilgilendirilmesi adına Büyükşehir Belediyesi’nin ve BURULAŞ’ın bu konuda açıklama yapmasını bekliyorlar.

Vatandaşın sesi olarak Söz Sizde köşesi aracılığıyla yetkililerin dikkatine sunuyor, yanıt gönderirlerse yine bu sütunlarda okurlarımızı bilgilendiririz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X