Bursa’da büyük seferberlik!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’daki koronavirüs aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgileri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da büyük seferberlik!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Aşılama hızımıza aman nazar değmesin. Bugüne kadar aşı rakamlarını yetersiz buluyor ve sık sık bu sütunlardan eleştiriyorduk. İlimizdeki sağlık yöneticileri karşı çıksa da, özellikle Bursa’daki aşılama hızının düşüklüğüne işaret ediyorduk.

Fakat, son bir haftadır hem ülke geneli hem de kentimizde aşılamada adeta rekor kırılıyor. Açıklanan rakamları gördükçe içimiz ferahlıyor.

Örneğin;

Geçtiğimiz çarşamba günü Bursa’da 58 bin dolayında aşılama rakamına ulaşılmış.

Sanayi bölgelerindeki toplu aşılama ve sağlık kuruluşlarındaki sayılarla birlikte günlük 16 saat aşı yapan görevliler, böylece her saniyede bir Bursalı hemşerimizi aşılamış oldular.

İşçi kenti olan Bursa’da Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinde de kuyruklar var. İlde ilk dozu alan vatandaş sayımız 900 bini geçerek neredeyse bir milyona yaklaştı. Toplam aşı sayımız ise 1,5 milyonu buldu. İki dozu birden yaptıran hemşeri sayımız da yarım milyonu aştı.

Bu görüntü ve rakamlar rahat bir yaz geçirmemiz için hepimizin umutlarını yeşertiyor.

Ülke genelindeki aşı sayımız da 39 milyona dayandı. Günde neredeyse 1,5 milyon yurttaşımızı aşılar hale geldik. Nüfusumuzun neredeyse 25 milyonunun ilk doz aşısı tamamlandı.

Bu aynı zamanda Türkiye’nin sağlık altyapısının ne kadar güçlü olduğunun da bir işareti.

Türkiye yakaladığı bu ivmeyle, vatandaşını en hızlı aşılayan ülkeler ligine çıkmış oluyor.

Elbette, bütün bunların olabilmesi için yeterli aşı tedarikine ihtiyaç var.

Sağlık Bakanlığı başlangıçta temin sıkıntısı yaşasa da, sonradan yaptığı anlaşmalarla bu sorunu ortadan kaldırdı. Şimdi, envanterindeki üç ayrı aşı türüyle vatandaşını kısa sürede güvenceye almış olacak.

Emek verenleri kutluyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X