Bursa’da büyük tepki çekmişti! İptal edildi…

Kestel’e kurulması planlanan ve bölge halkının yoğun tepkisini çeken Hurdacılar Sitesi, Tarım Bakanlığı’nın ardından Büyükşehir Meclisi’nden de veto yedi.

Bursa’da büyük tepki çekmişti! İptal edildi…

DERYA DEMİR PINAR

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı hizmet binasında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, Kestel’e kurulması planlanan ve bölge halkının yoğun tepkisini çeken ‘‘Hurdacılar Sitesi” gündeme geldi. Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan da proje ‘‘uygun olmadığı” için veto yiyen Hurdacılar Sitesi, ilgili komisyonda da uygun bulunmayarak Büyükşehir Meclisi’nden geri çekildi. Böylece planlandığı gibi Hurdacılar Sitesi’nin Kestel’e inşa edilme çalışmaları rafa kaldırıldı.

SEYMEN VE ERDOĞAN SAKİNLERİ İSTEMEDİ…

Kestel’deki Seymen ve Erdoğan mahalleleri arasında kalan 600 dönümlük araziye kurulacağı belirtilen sitenin projesi, bölge halkını ayağa kaldırmıştı. Mahalleliler, sanayi sitesinin bölgedeki tarım bütünlüğünü bozacağını belirterek, sanayiden akacak kirli suyun da Seymen’i, Erdoğan’ı ve Turanköy’ü kirleteceğini ifade etmişti. Kestel’in 3 mahallesi, tarım arazilerinin yok olmaması için yetkililerden yardım istemişti. Bölge halkının isyanı sonucunda projeye ilk olumsuz cevap Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi.

KESTELLİLER RAHATLADI…

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, ‘‘Bölgenin DSİ sulama sahasına yakın olması, planlamanın yakın çevresinde yer alan kaynak ve yeraltı sularının olumsuz etkilenmesi ve tesis atıkları dereler aracılığıyla Yenişehir Ovası Marmaracık kurutma kanalı ve tarım arazilerine kirlilik, tuzluluk vb. etkileri nedeniyle istenen amaçla kullanılması uygun görülmemiştir” denildi. Büyükşehir Belediye Meclisi de bu projeye ret oyu vererek, Hurdacılar Sitesi çalışması Kestel’in gündeminden çıkarılmış oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X