Bursa’da dikkat çeken ‘Covid’ raporu! 150 bin kişi daha…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, yeni bir varyantla dünyayı tehdit eden koronavirüsle ilgili Bursa’daki son ve dikkat çeken bilgileri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da dikkat çeken ‘Covid’ raporu! 150 bin kişi daha…

Yılmaz, yazısında dikkat çeken şu bilgileri verdi:

Anımsıyoruz da… 2020’nin başında dünya koronavirüsle tanıştığında, geçmiş salgınlar gibi bunun da çok uzun sürmeyeceği düşünülüyordu. Hatta, “Kışı atlatalım, yaza kalmaz” deniyordu.

Ama öyle olmadı.

Covid-19 yaşamımıza girdi, alışkanlıklarımızı değiştirdi, dünyanın her yerinde aynı anda insanları evlerine hapseden virüs olarak tarihe geçti.

Bir yandan…

Virüsten korunabilmenin tek çare olan aşılamayı arttırmak için kampanyalar düzenlenirken, korunma kurallarının titizlikle sürdürülmesi çağrıları yapılıyor.

Yine…

“Ne kadar fazla mutasyona uğrarsa etkisi o kadar azalır ve pandemi süresi kısalır” düşüncesi de tutmadı. Süayılıs mutasyona uğrayan virüs etkisini kaybetmediği gibi, her seferinde direncini arttırıp varlığını sürdürdü.

Nitekim…

Şimdi de Omicron adı verilen yeni varyant dünyayı tehdit ediyor. Avrupa’da pek çok ülke kazandığını düşünürken, yeniden kapanmaya gidiyor.

Bu noktada…

Türkiye için günlük korana tablosunu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca her akşam açıklıyor, her akşam bıkmadan usanmadan “aşı olun” çağrıları yapıyor.

İlginç olan…

Kentli ve eğitim düzeyi yüksek kesimlerde, üstelik gençlerde aşıya direnç inanılır gibi değil.

Böyle bir atmosferde Bursa’nın son koronavirüs raporunu merak ettik.

Gördük ki…

Ekim ayı başında 1.900’lere ulaşıp 2 bin sınırına dayanan Covid vakaları şu an 700-800 arası seyir izliyor. Yani, korkulan sınırdan uzaklaşıldığı izlenimi var.

Fakat tehlike geçmedi.

Özellikle kış koşulları nedeniyle kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesi, havalandırma sorunları tedirgin ediyor.

Rakamlara göre…

Bursa’da toplam 4.5 milyon doz aşı yapıldı. Fakat, ilk dozu olup ikinci doz aşı olmayanların sayısı 150 bini aşıyor ki, bu da bir başka tehlike.

Oysa…

Uyduruk bilgilere kanmadan bilimsel çağrılara kulak vererek aşıdan kaçmamak gerekiyor. Kendimiz, ailemiz, sevdiklerimiz; çevremiz için başka yolu yok.

Omicron yok, aşı yükü kamu hastanelerinde

Bursa’nın… Covid raporunu araştırırken karşımıza şöyle bir bilgi çıktı: Dünyaya yayılan Omicron varyantına Bursa’da rastlanmadı.

Bununla birlikte…

4.5 milyon doza ulaşan aşılamada ağırlık yüzde 45’le kamu hastanelerinde oldu. Aile Sağlığı Merkezleri’nde aşı olanların oranı yüzde 30, İlçe Sağlık Müdürlüğü Aşı Birimleri’nde yüzde 14, özel hastanelerde yüzde 9, üniversitelerde yüzde 1 aşılama yapıldı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X