Bursa’da dönüşümü Nilüfer kaptı

Büyükşehir Belediyesi’nin riskli ilan edilen binalara yönelik getirdiği 0.50 emsal artışı, dönüşüm hamlesinin Nilüfer’e kaymasına neden oldu. Nilüfer’deki dönüşümün adresi ise Fatih Sultan Mehmet Bulvarı… FSM, son bir yılda adeta şantiye alanına dönüştü

Bursa’da dönüşümü Nilüfer kaptı

RABİA DENİZ

Kentsel dönüşüm adıyla kentlerde yaygın bir değişim hareketi yaşanırken, belediyeler, inşaat firmaları ve mülk sahipleri, yeni yaşam alanları oluşturma yarışına girdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları, belediyeleri, özel sektörü ve mülk sahiplerini zor bir sınava çıkarırken, sektörün gözü, şehir içindeki eski konutların yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasında… 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa’da Yıldırım, Osmangazi ve Kestel’de 539 hektarlık alanı riskli ilan ederken, Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşümde 0.50 emsal artışı getirmesi, dönüşüm hamlesinin Nilüfer’e kaymasına neden oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin riskli ilan edilen binalara yönelik getirdiği 0,50 emsal artışından ilk olarak Nilüfer Sitesi yararlansa da bu fırsattan şu anda en çok Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki hak sahipleri yararlanıyor. FSM, son bir yılda adeta şantiye alanına dönüştü.

 

BURSA HIZLI YOL ALDI AMA

Büyükşehir, Yıldırım, Osmangazi, Gemlik ve Gürsu belediyeleri birbiri ardına kentsel dönüşüm projelerini açıklarken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, kentin risk haritasını çıkardı. 2013 yılından bu yana riskli olduğu belirlenip tapuya bildirimde bulunan bin 717 bina bulunurken, bu binalarda toplam 6 bin 549 konut yer alıyor.  Bu binalardan bin 378’inin yıkımı gerçekleşirken, son zamanlarda özellikle Nilüfer İlçesi’nde dönüşüm için başvuru sayıları arttı.

 

REKOR NİLÜFER’DE 

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün resmi rakamlarına göre dönüşüm için Bursa’da toplamda 6 bin 549 bağımsız birim yani dairenin dönüşümü için başvuruda bulunurken, bin 365 birim yıkıldı. Bu dönüşümün en büyük pastasını da Nilüfer ilçesi kaptı. 2013 yılında 146 bağımsız birim dönüşüm için başvuruda bulunurken, 2014 yılında 848, 2015 yılında 496, 2016 yılında 890 ve 2017 yılının ilk 5 ayında bin 490 bağımsız birimin yıkımı için başvuruda bulunuldu. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün resmi rakamlarına göre Nilüfer’de toplamda 3 bin 870 daire, dönüşüm bekliyor. 

NİLÜFER’İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ FSM’DE 

Büyükşehir Belediyesi’nin 0.50 emsal artışından ilk olarak Nilüfer Sitesi yararlanırken, son zamanlarda özel sektörün ilgisi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na kaydı. Niiüfer’in cazibe merkezlerinden biri olan FSM Bulvarı’nda Nilüfer Proje Tasarım’ın 3 ayrı alanda dönüşümü bulunuyor. 32 daireden oluşan Çesa Sitesi ve 18 daireden oluşan Akkent Sitesi’nin birleştirilmesinin sonucunda Bulvar 224 Projesi ortaya çıktı. İki sitenin birleştirilerek tek bir proje haline geleceği Cadde 224 projesi de FSM Bulvarı üzerinde yapılan ikinci kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyor. 

20 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip bir başka proje olan Plaza 224 de FSM’de kentsel dönüşüm projesi olarak karşımıza çıkıyor. Yine, FSM Bulvarı üzerindeki Nazar Sitesi, Çamlık Sitesi, Hakemler Sitesi, Atalay Sitesi’nde dönüşüm için çalışmalar başlarken, hak sahiplerinin bazılarının dönüşüme karşı çıktığı Manolya Sitesi’ne de dönüşüm sinyali verildi. Sitelerin yöneticileriyle görüşme talep eden inşaat firmaları, “Daireniz değerlenecek, fiyatı iki kata çıkacak” diyerek, mülk sahiplerini dönüşüme ikna ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X