Bursa’da engelliler çakı gibi asker oldu

Mustafakemalpaşa’da zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askerlik yapamayan engelli gençler “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu. Duygusal anların yaşandığı törende, engelli vatandaşlar ve ailelerinin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Bursa’da engelliler çakı gibi asker oldu

Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi koordinatörlüğünde, vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 18 engelli genç, asker yemeğinin ardından davullu zurnalı düğün konvoyu eşliğinde şehir tur attı.

Engelsiz Yaşam Merkezinizde düzenlenen programda Belediye Başkanı Mehmet Kanar, engellilerin askerlik sevincine ortak oldu.

Kamuflaj giyerek omuzlarında Türk bayrağı taşıyan engelliler, sahneye isimleri tek tek okunarak çağırılırken verdikleri asker selamıyla büyük alkış aldı. Kınası yakılan engelli gençlerin hayallerinin gerçek olduğu özel gecede, hem gurur hem duygulu anlar bir arada yaşandı.

Bayrak ve balonlarla süslenen alanda engelli bireyler, yakınları ile birlikte gece boyunca mehter gösterisi, davul-zurna ve türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Şölen gibi geçen gecenin ardından engelli asker adayları Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen törende yemin ederek terhis belgesi aldı.

Yemin törenine; Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, İlçe protokolü ve engelli aileleri katıldı.

Engellilerin askerlik heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, gururu ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek “Bir günlüğüne de olsa engelli bireylerin hayalini kurduğu askerlik görevini yerine getirme isteği bizlere örnek oldu. Al bayrağımızın gölgesinde kahramanca selam duran evlatlarımızla gurur duyuyorum. Her zaman engellilerin yanında oluyor ve onları ayrı tutmuyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X