Bursa’da Erdoğan’a en çok oy oranı hangi ilçeden çıktı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Cumhurbaşkanlığı’na yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’dan en çok oy oranı aldığı ilçeyi köşesinde paylaştı…

Bursa’da Erdoğan’a en çok oy oranı hangi ilçeden çıktı?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da görüldü ki, Bursa’nın 17 ilçesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye ortalamasının çok üstünde bir destek verildi.

Bunu dünkü makalemizde de vurguladık. Ancak, sonuçları ilçeler bazında irdelediğimizde karşımıza bambaşka bir tablo çıkıyor.

Nüfusları az gibi görünse de oransal olarak kentin güneyindeki Dağ ilçelerinde Erdoğan’a yüzde 80’leri bulan destek gelmesine şaşırmadık.

Yine her zaman olduğu gibi Büyükorhan ilçesi rekor bir oranla Bursa’da Erdoğan’da destekte ilk sıraya oturdu. Büyükorhan yüzde 80.81 oy oranıyla Erdoğan’ı Bursa’da en çok destekleyen ilçe konumuna yükseldi.

Keza, Keles ilçesinde bu oran yüzde 73,49 olurken, Harmancık yüzde 70,48, Orhaneli ise yüzde 69,17 oranında Erdoğan’a oy verdi.

Başka bir ifadeyle, Büyükorhan’da oy kullanan her 10 kişiden 8’i, Keles, Harmancık ve Orhaneli’de de her 10 seçmenden 7’si Erdoğan’ı destekledi.

Bu sonuçlarla artık Ankara’nın bölgeden gelecek hizmet taleplerine, ‘Bütçe müsait değil’, ‘Par yok’ bahaneleri üretilemez.

Bölgenin bugün için en büyük beklentisi ulaşım projelerinin tamamlanması ve diğer ilçelerle açılmış durumdaki gelişmişlik makasının kapatılması.

İktidar partisinin bölgeye bundan böyle, ‘Bunlar nasıl olsa çantada keklik’ tavırlarını sergileyemeyeceği bir döneme girildiğini düşünüyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X