Bursa’da esnaf başkanı isyan etti; ‘O mahallede bir tane Bursalı esnaf dükkanı göremezsiniz’

olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteciler Mustafa Özdal ve Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt, “Girin Çarşamba mahallesine, Darmstadt caddesine bir tane Bursalı veya Bursa’ya göç etmiş, doğudan gelmiş esnaf dükkanı göremezsiniz hepsi Suriyeli dükkanı” dedi. Özkarayurt, “Ne kadar kredi verirsen ver esnaf kendi iş yerini açıp da ticaretini yapamadığı zaman verilen kredi ile ancak borçlarının bir kısmını ödeyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Bursa’da esnaf başkanı isyan etti; ‘O mahallede bir tane Bursalı esnaf dükkanı göremezsiniz’

Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt, “Hiçbir birlik başkanının saltanatı yoktur. Arif Tak da bizim değerli bir büyüğümüz. Bursa esnaf ve sanatkarına gücü nispetinde hizmet vermiştir. Geçmişteki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BESOB’da Bilgit dönemi başladı

Özkarayurt, “Demokrasinin geleneği hür seçimlerdir. Bizim seçimlerimiz 4 yılda bir olur. Seçim dönemi geldiği için sayın Arif Tak’a karşı Fahrettin Bilgit kardeşimizi aday gösterdik. Çalışmalarımızı yaptık. Çalışmalarımız neticesinde olumlu cevaplar aldık ve seçime gittik. Seçimi kazandık. Bursa esnafına hayırlı, uğurlu olsun. Onlardan çalışmalar bekliyoruz. Onlardan hizmet bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Pandemi esnafı nasıl etkiledi?

Özkarayurt, “Bizim esnafımız pandemi dolayısıyla büyük sıkıntılar yaşadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı Kadir Akgül, Genel Başkan Vekili vekili Bahri Şarlı’nın çalışmaları neticesinde, hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız ile diyaloğa girerek pandemi başladığı günden itibaren esnafı sahipsiz ve yalnız bırakmadılar. Ancak ne kadar kredi verirsen ver esnaf kendi iş yerini açıp da ticaretini yapamadığı zaman verilen kredi ile ancak borçlarının bir kısmını ödeyebiliyor. Geçimini çok zor şartlar altında sağladı. Pandemi deyip geçmeyin. Bir nevi kıyamet alameti yaşadık. Bakkal amca bakalını açamadı, 10-15 kişi istihdamı olan esnafımız çalıştırdığı iş yerini açamadı. Bunlar açılmadığı için esnaf zor dönemlerden geçti. Devletimiz esnafına sahip çıktı. Sigorta borçları, vergiler ertelendi. Bizim vermiş olduğumuz kredileri de erteledi… O sıkıntılı günlerde bile biz kooperatifleri hiç kapamadık. Dedik ki sıkıntıda olan esnafımız gelsin kredisini alsın. Geçmişteki kredisini de erteleyerek yeni kredi verdik. Sıkıntı yok mu ama sıkıntı büyük. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle her gün akaryakıta zam geliyor. Dolar aldı başını gidiyor. Tabii ki bunlar normal ticaret yapan esnafımıza yansıyor” ifadelerini kullandı.

Kimler kredi kullanabiliyor?

Murat Özkarayurt, “Türkiye’de 930 kooperatif mevcut. Bursa şehir içinde 7 tane var. İlçelerle birlikte 17 tane var. Kredi kullandırmada 930 kooperatifin içinde birinci Bahri Şarlı’nın başkanlığındaki Bursa Kooperatifi. Üçüncü Ahmet Saldız’ın başkanlığındaki Nilüfer Esnaf Kefalet Kooperatifi. 6. ise benim başkanlığımdaki Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi’dir. Esnaf odasına kaydı olan, iş yerini açmanın üzerinden 3 ay geçmiş esnaf ve sanatkarlarımız bize müracaat ettikleri zaman kredi kullanabiliyor. Şoför esnafımız bir günlük de olsa kredi kullanabiliyor” dedi.

“Bir tane Bursalı esnaf dükkanı göremezsiniz hepsi Suriyeli”

Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sığınmacıların gitmesini istiyoruz. Kendi memleketini bırakıp buraya gelmiş burada çalışan insanın işini elinden alıyor. Ekmeğine ortak oluyorlar. Girin Çarşamba mahallesine Darmstadt caddesine bir tane Bursalı veya Bursa’ya göç etmiş doğudan gelmiş esnaf dükkanı göremezsiniz hepsi Suriyeli dükkanı. Onlar da bizim canlarımız ama savaş olduğu dönemde geldiler şu anda savaş bitti. Herkes kendi memleketinin toprağına sahip çıksın.”

Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt’un açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X