Bursa’da felaketin eşiğinden dönüldü!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, dün Bursa’ya yağan yağmurun Karacabey’de yarattığı büyük etkiyi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da felaketin eşiğinden dönüldü!

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Küresel iklim değişikliği her şeyi etkiledi… Ne zaman yağmur yağacağı kadar, ne kadar yağacağı da yakından izlenmesi gereken bir bilim dalı haline geldi.

Nitekim…

Son yıllarda Bursa ve ilçelerinde meteorolojik olaylar sonucu ciddi sorunlar yaşanıyor. Önceki yıl kent merkezindeki yamaçlarda, geçen yıl Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarıyla Keles’te, Mudanya ve Gemlik’teki zeytinliklerde, Kestel’in Dudaklı yamaçlarında dolu yağışı ve sel baskınları yaşandı.

Daha geçen hafta yine Kestel ve Keles’te dolu yağışı meyvelere zarar verdi. Aşırı yağışa bağlı su baskını haberi bu kez Karacabey’den geldi.

İlk tespitlere göre…

Dağdan inen sel suları Karacabey’in Yeşildere ve Dağkadı köyleriyle, komşu Bandırma’nın Yeniyenice köyleri bölgesinde sebze ekili tarım alanlarını tamamen kapladı.

Dahası…

Sel suları yola da taştığı için Karacabey-Bandırma yolu güvenlik amacıyla bir süre trafiğe kapatıldı.

Yoğun yağışın yol açtığı sel baskını yaşandığını akşam saatlerinde öğrenince, Karacabey-Mustafakemalpaşa bölgesini temsil eden AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’i aradık.

İlk bilgileri şöyle verdi:

“Bölgedeki aşırı yağış nedeniyle yaşanan su baskını ve taşkında, kesin rakamlar daha sonra belirlenecek olmakla birlikte yaklaşık 3 bin 500 dekar ekili arazi su altında kaldı. Bu tarlalarda domates başta sebze ekiliydi.”

Şunu da aktardı:

“Sel baskını sırasında tarlalarda bulunan 350 kadar tarım işçimiz güvenli bölgelere alındı ve tüm ihtiyaçları karşılandı. Çok şükür can kaybı olmadı.”

Bu noktada…

“Bölgede DSİ, AFAD, İtfaiye ve Kızılay yoğun şekilde çalışma yürütüyorlar” dedi ve şunu da ekledi:

“Gerek Tarım Bakanımızla, gerek Bakan Yardımcımızla Karacabey ve Bandırma’daki bu su baskını ve taşkın felaketini görüştüm. Devletimiz bütün imkanlarıyla vatandaşının yanında.”

Biz de, “geçmiş olsun” diyoruz.

Barajın tahliye tünelleri bölgeyi kurtardı

Karacabey’in Yeşildere ve Dağkadı köyleriyle, Bandırma’nın Yeniyenice köylerinde 3 bin500 dekar ekili tarım alanının su altında kalmasını konuşurken AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin önemli bir noktaya dikkat çekti:

“Yapımı devam eden Yeşildere Barajı’nın önemi su baskınıyla görüldü. Çünkü, barajın tahliye tünelleri muhtemel can kaybını önledi. Bir an önce bitmesi gerektiği de anlaşıldı.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X