Bursa’da fiyatları düşürecek öneri!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Mehmet Çakman’ın çarpıcı önerisini köşesine taşıdı…

Bursa’da fiyatları düşürecek öneri!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Gündemde geçim var… Seçim öncesi tartışması, seçimi etkileyen tartışmaları getirdi. Günümüzde de gıda ürünleri fiyatları toplumsal sorun boyutuna ulaştı.

Sebze-meyve gibi gıda ürünlerin fiyatları hem çok arttı, hem çok farklılaştı.

Bu konuyu uzmanı bir isimle konuştuk.

Bursa’da…

Sebzeciler ve Meyveciler Odası ve Seyyar Pazarcılar Odası başkanlığı yapan, kurduğu Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı olarak 10 yıl Ankara nöbeti tutan, 17 yıl aradan sonra yeniden Bursa Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanlığı’na seçilen Mehmet Çakman önemli bir tespit yapıp çarpıcı bir öneri getirdi:

Dedi ki:

“Bursa Sebze ve Meyve Hali’nde fiyat denetimi maalesef istenen düzeyde olamıyor. Manav sabah Hal’den 5 liraya aldığı domatesi 7 liraya satıyor. Aynı domatesi öğleden sonra giden manav 2 liraya alıp 3 liraya satıyor.”

Şuna dikkat çekti:

“Marketler aynı ürünleri Rekabet Yasası’na aykırı olarak manavdan daha ucuza satıyorlar.”

Tespiti şu:

“Üstelik marketler ürünleri kamuya ait kaldırımdaki tezgahta vatandaşın gözünün önüne koyuyorlar. Ucuz etiketle müşteri içeri çekilip başka ürünlere yönlendiriliyor ve fiyat farkı kapatılıyor. Çoğu zaman da ürünün etiketiyle kasa fiyatı aynı olmuyor.”

Bu noktada…

Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat’a gözlemini yazıp gönderdiğini vurguladı ve önerisini açıkladı:

“Sebze-meyve fiyatlarındaki artışları durdurabilmemiz için raflara etiket yerine, ürünlerin etiketli olması gerekiyor. Bu olduğunda, yani ürün etiketli olduğunda fiyat aynı kalır, stokçuluk biter, tüketici de aynı ürünü aynı fiyata alabilir.”

Bakışı şu…

“Sigarada ya da markalı ürünlerde fiyat belli olduğu için kimse pahalıya satamıyor, karaborsa yapamıyor.”

Çağrısı yerel yönetime:

“Biz bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne ve Hal yönetimini üstlenen Tarım A.Ş.’ye destek vermeye hazırız.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Milyonlarca mülteci gitsin ülkelerine bakın fiyatlar nasıl düşüyor üretim yetmiyor yok gibi tüketim çok ülkede her alanda mülteciler yük oldu zarar verdiler ülkeye Türk milleti kiralık ev bulamadı hastaneden randevu bulamadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X