Bursa’da görülmemiş dayanışma

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Büyükorhan’da yaşanan orman yangınında bölge halkının fedakarlığını kaleme aldı…

Bursa’da görülmemiş dayanışma

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Görgü tanıkları… Büyükorhan kırsalından geçen elektrik nakil hatlarından, sıcaklarla brilikte zaman zaman kıvılcım sıçradığını, bunu da  ilgili yerlere bildirdiklerini söylüyorlar.

Cuma günü…

Tam da o bölgedeki geniş alanda öğle saatlerinde orman yangını çıktı.

Yangın…

Tekerler, Bademlik, Çökene, Demirler köyleriyle Dursunbey Yolu ve Harmancık-Gökçedağ arasındaki 300 hektara yakın alana yayıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü söndürme ekipleri anında müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve iş makinaları da hemen yetişti.

Yaklaşık…

Bin personel ve 200 araçla orman yangınını söndürmek için sahaya çıktı. Kızılay hemen seyyar aşevi gönderip ekiplerin iaşesini sağladı.

Birkaç gün önce Orhaneli Topuk Köyü orman yangınını söndüren deneyimli ekiplerin de katıldığı çalışmalar, alan çok geniş olduğu için pek kolay olmadı.

Hatta…

Alevlerin ilerlediği yönde bulunan Bademlik Köyü önlem olarak boşaltıldı.

Nitekim…

Gece kontrol altına alınan orman yangını sabah rüzgarla yeniden alevlense de, öğle saatlerinde 300 hektara yakın arazi kontrol altırna alındı.

İşte…

Büyükorhan’daki geniş arazide çıkan orman yangınının söndürme ekipleri tarafından yazılan destanı yanında, görülmemiş yöre dayanışması ortaya çıktı.

O dayanışma…

Danacılar, Perçin, Durhasan, Tekerler, Yenice, Çökene, Çeribaşı köy derneklerinin bir araya gelmeleriyle oluştu.

Koordinasyonu…

Danacılar Köyü Derneği Başkanı Reşat Karış şöyle anlattı:

“Kızılay’la birlikte bizler de yörenin 7 köy derneği olarak söndürmeye katılan ekipler için yiyecek, su ve meyve suyu temin etmeye başladık.”

Şunu vurguladı:

“Kendi imkanlarımızla topladığımız ürünler yanında Büyükşehir’e bağlı Besaş’tan ekmek ve ayran, Tarım A.Ş.’den su ve arazöz geldi. Orhaneli ve Büyükorhan belediyeleri peynir, zeytin, su, meyve suyu verdiler.”

Görülmemiş yöre dayanışma da böyle ortaya çıktı.

Yeşil Vatan’a sahip çıkmak hepimizin görevi

Nasıl ki… Denizleri mavi vatan kabul ediyorsak, ormanlar da ülkemiz için yeşil vatan önemine sahip.

Gerçi…

Orman Bölge Müdürlüğü’nün kış aylarından beri okullarda eğitim verdiğini, çocuklara ormanı yaşatmayı öğrettiğini, öğretmenlere ve ilgili kurumların personellerine tatbikatlar yaptırdığını izliyoruz, ama ormanlarımıza sahip çıkıp korumak hepimizin görevi.

Bu da bir çeşit vatan borcu kabul edilmeli.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X