Bursa’da günlük vaka sayısı ne kadar düştü? 90 yaş üstün aşılanması ne zaman olacak?

Planlı mücadeleye vatandaşın dikkatli ve katkısıyla Bursa’da günlük vaka sayıları 200’lere geriledi. Geçen hafta ise 45 bine yakın sağlık çalışanından 30 bini aşkını aşılandı. Tüm sağlık çalışanlarına aşı yapılmadığı için, aşılama yüzde 80’lere ulaştı.Sağlık Bakanlığı planlamasıyla 90 yaşın üzerinde olan büyükler de filyasyon ekipleri tarafından evlerinde aşılanıyor. Bursa’daki 8 bin civarı 90 yaş üstü aşılamalarının hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor…Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da günlük vaka sayısı ne kadar düştü? 90 yaş üstün aşılanması ne zaman olacak?

Vaka sayıları… Ekim ayında dünya ve Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da çok hızlı yükseldi. Nisan-mayıs dönemindeki ilk dalganın ardından ekimdeki ikinci dalgada Bursa’da günlük vaka sayıları 4 bin 800’ü aştı.

Hastanelerin önünde hasta kuyrukları uzadı, başta yoğun bakım olmak üzere yataklar doldu.

Sonrasında…

Kamunun kararlı mücadelesi ve alınan önlemler, vatandaşın da dikkatli davranıp önlemlere uymasıyla vakalar kontrol altına alınınca adım adım başarıya ulaşıldı.

Gelinen noktada…

Dün akşam itibarıyla Bursa’da günlük vaka sayısı 200’e geriledi ve tünelin ucundaki ışığın üzerimize gelen trenin değil, güneşin olduğu anlaşıldı.

İşte…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X