Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Projeyi… Kısa adıyla TÜRSAB olarak bilinen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu’ndan dinlemiş, 16 Kasım 2021’de de yayınlamıştık.
O yazıda…
Saraçoğlu önce, “Yenişehir Havaalanı çalışmadığı için havayolu bağlantısı yok, demiryolu ulaşımının da dışında. Karayolu turizme cazip gelmiyor” deyip ulaşım sorununa dikkat çekmiş ve şunu söylemişti:
“Bursa’nın turizmi için güzel bir sinerji var. Böylesine güzel tablo içinde eksik kalan bir şey var. O da, maalesef halkı turizmin içine çekemiyoruz.”
Sonra da projeyi açıklamıştı:
“Herkes kendi şehrinin 1 günlük turisti olsun. Gruplar halinde rotalar oluşturalım.”
İşte…
Bu proje 1.5 yıldır uygulanıyor. Gazetecilerde başladı, seyahat acenteleri ve öğrencilerle turizmciler Bursa’nın tarihi bölgelerindeki eserleri ziyaret ettiler.
Şimdi…
Yılın hemen başında deprem felaketiyle aksayan Herkes Kendi Şehrinin 1 Gün Turisti Olsun projesi yeniden canlandı.
Hafta sonu…
Turizm rehberleri eşliğinde öğrenci grupları ve sivil toplum örgütü yöneticilerine belirlenen rota üzerindeki Bursa mirası eserler gezdirildi.
Önümüzdeki süreç için…
TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu şu bilgiyi verdi:
“Bursa’mızdaki sivil toplum örgütleri, akademik odalar, SİAD’lar, fahri konsoloslar, bölgemizde yaşayan yabancı uyruklular, kamu yöneticilerimiz ve halkımızın çeşitli kesimlerinden temsilcilerle devam edeceğiz.”
Amacı…
“Bursa’da yaşayan halkı turizme çekmek” olarak tekrarladıktan sonra, belirledikleri hedefi dile getirdi:
“Yurdumuza ve turizm anlayışına yenilikler katmak, halkımıza turizmi sevdirip özellikle de çevreye ve değerlerimize daha fazla sahip çıkmayı hedefleyen çalışmamızla farkındalık oluşturmak istiyoruz.”
Bize göre…
Bursa’da TÜRSAB Güney Marmara’dan doğan bu proje Türkiye’ye model olur.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…