Bursa’da hangi adayın hangi projesi öne çıkıyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da Büyükşehir Belediye başkan adaylarının projelerinde öne çıkanları kölesine taşıdı…

Bursa’da hangi adayın hangi projesi öne çıkıyor?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım sürerken Büyükşehir belediye başkan adaylarının projeleri de artık netleşti.

Katılıp izlediğimiz proje lansmanlarında AK Parti, CHP ve YRP adaylarının kapsamlı bir çalışma yaptıklarını görüyoruz.

İlk sunumu YRP adayı Sedat Yalçın yapmıştı. O her hafta bir toplantıyla projelerini kapsamlı biçimde duyurmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta da tüm bunların kaynaklarını nasıl bulacağını Bursa kamuoyuna paylaşacak.

Ardından CHP adayı Mustafa Bozbey ve hafta sonu da AK Parti adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni dönem için Bursa’da hayata geçirmeyi planladıkları projeleri bir bir açıkladılar.

Hepsinde kentsel dönüşüm, ulaşım, çevre, sosyal belediyecilik öne çıkıyor.

Seçmenler bunlardan birine veya diğer adayların projelerine bakıp, oylarını ona göre mi verirler?

Bunu kestiremiyoruz.

Ancak, bize göre adayların açıkladığı projelerin ayaklarının yere basması, finans sorunun olmaması, gerçekçi ve uygulanabilir olması, şehrin önceliklerine göre hazırlanması gibi kriterlere dikkat edilmeli.

Bugün için kentlerimizin en öne çıkan sorunlarının başında depremsellik ve çürük yapı stokunun sağlamlaştırılması, yani kentsel dönüşüm geliyor.

Şehirlerde ulaşım da at başı bir sorunumuz ama kentsel dönüşüm daha öne çıktı. Seçim öncesi dönüşümü önceleyen adayların projeleri bize göre daha inandırıcı olacaktır.

Bir de bunun finans ve yapım modeli konusunda ikna edici bilgiler paylaşılırsa, seçmenin kolay karar kılması sağlanabilir.

Adayların içinde, net ve sonuç biçimde AK Parti adayı Alinur Aktaş’ın Bursa’ya 100 bin konutluk kentsel dönüşüm vaadi öne çıkıyor.

Diğer adaylar da buna ilişkin projeler var ama Bursa’nın artık daha fazla vakit kaybetmeksizin hızlı yapım modelleriyle dönüşüm sorununu halletmesi gerekiyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X