İhsan Aydın
İhsan Aydın

Seçmen hangi adayın projelerini beğenir?

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım sürerken Büyükşehir belediye başkan adaylarının projeleri de artık netleşti.

Katılıp izlediğimiz proje lansmanlarında AK Parti, CHP ve YRP adaylarının kapsamlı bir çalışma yaptıklarını görüyoruz.

İlk sunumu YRP adayı Sedat Yalçın yapmıştı. O her hafta bir toplantıyla projelerini kapsamlı biçimde duyurmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta da tüm bunların kaynaklarını nasıl bulacağını Bursa kamuoyuna paylaşacak.

Ardından CHP adayı Mustafa Bozbey ve hafta sonu da AK Parti adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni dönem için Bursa’da hayata geçirmeyi planladıkları projeleri bir bir açıkladılar.

Hepsinde kentsel dönüşüm, ulaşım, çevre, sosyal belediyecilik  öne çıkıyor.

Seçmenler bunlardan birine veya diğer adayların projelerine bakıp, oylarını ona göre mi verirler?

Bunu kestiremiyoruz.

Ancak, bize göre adayların açıkladığı projelerin ayaklarının yere basması, finans sorunun olmaması, gerçekçi ve uygulanabilir olması, şehrin önceliklerine göre hazırlanması gibi kriterlere dikkat edilmeli.

Bugün için kentlerimizin en öne çıkan sorunlarının başında depremsellik ve çürük yapı stokunun sağlamlaştırılması, yani kentsel dönüşüm geliyor.

Şehirlerde ulaşım da at başı bir sorunumuz ama kentsel dönüşüm daha öne çıktı. Seçim öncesi dönüşümü önceleyen adayların projeleri bize göre daha inandırıcı olacaktır.

Bir de bunun finans ve yapım modeli konusunda ikna edici bilgiler paylaşılırsa, seçmenin kolay karar kılması sağlanabilir.

Adayların içinde, net ve sonuç biçimde AK Parti adayı Alinur Aktaş’ın Bursa’ya 100 bin konutluk kentsel dönüşüm vaadi öne çıkıyor.

Diğer adaylar da buna ilişkin projeler var ama Bursa’nın artık daha fazla vakit kaybetmeksizin hızlı yapım modelleriyle dönüşüm sorununu halletmesi gerekiyor.

BUDSİAD DAĞ’A KATMA DEĞER İÇİN YOLA ÇIKTI

Bursa Uludağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği BUDSİAD’ın önceki akşam Sheraton Otel’deki tanıtım ve iştişare toplantını katıldık. Yöreye katma değer sağlamak amacıyla Bursa’da değişik sektörlerde faaliyet gösteren iş insanlarının bir araya gelip kurdukları BUDSİAD’ın Başkanlığını Recep Öztürk yapıyor. Şimdiden 100 üyeye ulaşmışlar. Tanıtım ve iştişare gecesinde üyelere rozet taktılar.

Siyasiler de BUDSİAD’ın programına yoğun bir katılım sağladılar. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Harmancık Kaymakamı Esma Atasever, CHP’nin Büyükşehir Adayı Mustaf Bozbey, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, İYİ Parti Orhaneli Belediye Başkan Adayı Mümtaz Aslan,  DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit gözümüze çarpan isimlerdi.

BUDSİAD Başkanı Öztürk gecede yaptığı konuşmada, Dağ yöresi iş insanlarını ve sanayicilerini bir çatı altında toplayarak, birlik ve beraberlik sağlayacaklarını, yörenin gelişim ve kalkınmasına da bu vesileyle katkı sunacaklarının altını çizdi.

BUDSİAD kısa sürede epey yol almış. Umarız, bölünüp parçalanmadan hedeflerine ulaşırlar.

EŞİYLE 7 BİN 600 HANEYE ULAŞTI

Yerel seçimler sadece kent merkezinde iddialı geçmiyor. Taşra ilçelerimiz de de nefes nefese bir yarış var.

Yarışın Orhaneli’de AK Parti ve İYİ Parti arasında geçeceği dillendiriliyor. Hafta sonu memleketten dönerken Orhaneli’nin içinden geçmeye kalktık. Yollar kapanmış. Meğer, İYİ Parti’nin Orhaneli Belediye Başkan Adayı Mümtaz Aslan’ın seçim bürosu açılışı varmış.

‘Çare Mümtaz’ mottosuyla aday olan Aslan’a destek için İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu ve Milletvekili Hasan Toktaş da ilçeye gelmişler. Bursa heyetine ilçe girişinde coşkulu bir karşılama töreni yapılmış.

Açılış sonrası ayaküstü İYİ Parti Bursa Milletvekili Toktaş ile konuştuk:

“Mümtaz başkanımız Orhaneli’yi almış gibi. Rakiplerinin ona yetişebilmesi için en az onun yarısı kadar çalışması gerekiyor. Bugüne dek ilçedeki 8 bin 200 haneden 7 bin 600’üne eşiyle birlikte ziyaret edip, desteklerini istemiş. Şimdi ikinci tura çıkmış. Rakiplerinin bu açığı kapatmaları mümkün değil” diyor.

Konuştuğumuz Aslan da yarışa 5 yıl önce başladığını söylüyor. Orhaneli’de büyük bir teveccüh gördüklerini anlattı. İYİ Parti Orhaneli İlçe Başkanı Veyis Sevinç de partisine Orhaneli’yi kazandıracaklarını iddia ediyor.

İYİ Parti Orhaneli’de iyi bir hava yakalamış görünüyor. Bunun sandığa yansıması ne olur, 31 Mart akşamı öğreniriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X