Bursa’da hava kirliliğine anlık takip!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın önemli ilçesinde hava kirliliğini yakından takip altına almak için başlatılan çalışmayı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da hava kirliliğine anlık takip!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın önemli ilçesinde hava kirliliğini yakından takip altına almak için başlatılan çalışmayı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hava kirliliği bir dönem Bursa’nın ana sorunlarından biriydi. Kentin semalarını kaplayan kara bulutlar nefes almayı zorlaştırırdı.

İhtal kömür ve doğalgaz ile kentteki hava kirliliği baskılansa da, halen de zaman zaman kalitesiz kömür kullanımı ve sanayi tesislerinin bacalarından kaynaklı kirlilik olmuyor değil.

Doğalgazın yaygınlaşmasına ve ithal kömüre rağmen benzer sıkıntıyı yaşayan ilçelerimizden biri de İnegöl.

İnegöl güçlü mobilya sanayisi ile birlikte üretime ciddi katkılar yapan ve ihracatla ülke ekonomisini destekleyen bir ilçemiz.

İlçedeki hızlı sanayileşme ve artan nüfus beraberinde hava kalitesini de etkiliyor.

İnegöl Belediyesi’nin elektronik postamıza gönderdiği bültenden fark ettik.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçedeki hava kirliliğini anlık izleyebilmek için sekiz değişik noktaya kirlilik ölçüm cihazları monte ettirmiş. İnegöl’ü havasını bu sayede anlık gözleyecekler. Alınacak tedbirleri de bu sayede kolaylıkla uygulayabilecekler.

Halk sağlığı için atılmış doğru bir adım.

Başkan Taban’ın İnegöllülere bir de çağrısı var. İlçede tehlikesiz atıkların getirilebileceği bir alan oluşturulmuş. Vatandaşlar atıklarını buraya ücretsiz teslim edebilecekler.

Hava kalitesi daha temiz bir İnegöl için yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Taban’ı kutluyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X