İhsan Aydın
İhsan Aydın

Türkiye Maarif Vakfı’nın yurtdışı okulu 357’e ulaştı

Köşe Yazısını Dinle

Silahlı FETÖ’cü terör örgütünün yurtdışındaki okullarının yerini alan Türkiye Maarif Vakfı’nın dünya genelindeki eğitim kurumu sayısı artıyor.

Buna en son Makendoya’da bir okul daha eklendi.

Türkiye Maarif Vakfı’nda Bursa’dan tanıdık bir dost var.

Bir süre Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ’ta Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Mustafa Çaltılı şu an Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi.

Eksik olmasın, fotoğrafları Çaltılı dün elektronik postamıza göndermiş.

Vakfın Makedonya’nın başkenti Üsküp’te açacağı yeni okulun protokolü Büyükelçi Hasan Mehmet Sekizköz’ün huzurunda imzalanmış.

İmza töreninde Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Özdil ve Mustafa Çaltılı da hazır bulunmuş.

Türkiye Cumhuriyeti himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle kurulan Vakıf halen 104 ülkede resmi temas kurmuş durumda. Bunlardan 44’ünde eğitim faaliyeti yürütürken 67’sinde ise diğer faaliyetler sürüyor.

Yurtdışında 357 eğitim kurum ve 41 yurda sahip olan Türkiye Maarif Vakfı’nın okullarında halen 43 bin 611 kayıtlı öğrenci eğitim görüyor.

FETÖ’nün kapatılan ve Türkiye’ye düşman nesiller yetiştiren okullarını, ikili anlaşmalarla bu ülkelerden devralan Vakıf, açtığı yeni okullarla da dünyanın dört bir yanında faaliyet yürütüyor. Ana okulundan üniversiteye kadar faaliyet alanı bulunan  Türkiye Maarif Vakfı’nı okulu olmayan ülkelerle teması da resmi düzeyde devam ediyor.

FETÖ’cülerin yurtdışındaki eğitim etkinliğini bitirmesi beklenilen bu okulların daha da çoğalmasını diliyoruz.

Zira, FETÖ’cü örgütün sözde Türkçe ve Türkiye sevgisini öne sürerek dünya genelinde açtığı okulların 15 Temmuz’da nasıl tehlikeli bir terör finansına dönüştüğünü hep birlikte gördük.

Bu açıdan, Türkiye Maarif Vakfı’nın yurtdışındaki eğitim kurumu açmasını ve hemen her ülke ile bu alanda işbirliği ve temas arayışlarını da takdirle izliyoruz.


İ
negöl’ün baş belası kirliliğe anlık takip

Hava kirliliği bir dönem Bursa’nın ana sorunlarından biriydi. Kentin semalarını kaplayan kara bulutlar nefes almayı zorlaştırırdı.

İhtal kömür ve doğalgaz ile kentteki hava kirliliği baskılansa da, halen de zaman zaman kalitesiz kömür kullanımı ve sanayi tesislerinin bacalarından kaynaklı kirlilik olmuyor değil.

Doğalgazın yaygınlaşmasına ve ithal kömüre rağmen benzer sıkıntıyı yaşayan ilçelerimizden biri de İnegöl.

İnegöl güçlü mobilya sanayisi ile birlikte üretime ciddi katkılar yapan ve ihracatla ülke ekonomisini destekleyen bir ilçemiz.

İlçedeki hızlı sanayileşme ve artan nüfus beraberinde hava kalitesini de etkiliyor.

İnegöl Belediyesi’nin elektronik postamıza gönderdiği bültenden fark ettik.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçedeki hava kirliliğini anlık izleyebilmek için sekiz değişik noktaya kirlilik ölçüm cihazları monte ettirmiş. İnegöl’ü havasını bu sayede anlık gözleyecekler. Alınacak tedbirleri de bu sayede kolaylıkla uygulayabilecekler.

Halk sağlığı için atılmış doğru bir adım.

Başkan Taban’ın İnegöllülere bir de çağrısı var. İlçede tehlikesiz atıkların getirilebileceği bir alan oluşturulmuş. Vatandaşlar atıklarını buraya ücretsiz teslim edebilecekler.

Hava kalitesi daha temiz bir İnegöl için yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Taban’ı kutluyoruz.


Büyük
şehir Orhangazide için 30 S plaka satıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı gereği Orhangazi ilçe sınırlarında çalışmak üzere 30 adet daha servis plakası satışı için ihaleye çıktı.

İhale 27 Nisan’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde gerçekleştirilecek. Her biri 250 bin lira artı KDV muammen bedeli üzerinden satışa çıkarılan plakalardan Büyükşehir Belediyesi en az 7,5 milyon lira gelir elde edecek. İsteklilerin ihaleye katılabilmek için 150 lira dosya bedeli, 50 bin lira da geçici teminat yatırmaları gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi daha evvel de kent merkezi ve çevre ilçeler için servis plakası satışı ihalesine çıkmış, servisçi esnafından ve turizm şirketlerinden plakalara yoğun bir talep olmuştu.

Bakalım Orhangazi plakalarına da aynı ilgi olacak mı?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X