Bursa’da hızı kesilen virüs inişe geçti, biraz daha dikkat ve sabır

Bursa’da 10 gün önce pik yapıp günlük 4 bin 700’e kadar çıkan koronavirüs vaka sayısı toplum olarak biraz dikkatli davranınca geriledi. Vakalar önce 4 binin altına çekildi, şimdi günlük 3 bin 200 vakaya kadar indi. Biraz daha dikkat ve biraz daha sabırla günlük vaka sayısının daha da azalacağı görülüyor. Bu tablo, yataklı hastaların 14 günlük tedavi süresi tamamlandığında hastanelere de rahatlama olarak yansıyacak… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da hızı kesilen virüs inişe geçti, biraz daha dikkat ve sabır
HABERİ PAYLAŞ

Bu sütunlarda… 11 Kasım günü “Sokağa çıkmayın, kalabalığa da girmeyin… Vaka sayısı 4 bini aştı” başlığı altında o günün tablosunu aktardık:

Koronavirüsü tanıdığımız mart-nisan döneminde Bursa’da günlük vaka sayısı ortalama 400’lerdeyken bugün 4 bini geçtiği bilgileri kulağımıza geliyor.

Gerçekten de…

İnanılmaz bir vaka artışı söz konusu. Karşılaştırma yaptığımızda, mart-nisan dönemine göre vaka artışının 10 kat olduğunu görüyoruz.

Buna da hiçbir sağlık sistemi dayanmaz.

Nitekim…

Hastanelerde yoğun bakımlar ve kliniklerde boş hasta yatağı bulmak giderek zorlaşıyor. Çünkü, koronavirüslü hasta sayısı giderek artıyor.

Doktorlar tedaviye yetişemez oldu. Ambulanslar sürekli hasta taşıyor. Sahadaki filyasyon ekiplerinin hastaya ulaşma süreleri de giderek uzadı.

Gördüğümüz şu:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X