Bursa’da ilçe belediyelerine kötü haber!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, ilçe belediyelerini yakından ilgilendiren bir kararı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da ilçe belediyelerine kötü haber!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, ilçe belediyelerini yakından ilgilendiren bir kararı bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu önemli bilgiyi verdi:

Karar… Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 24 Eylül 2020 toplantısında alınırken de, sonrasında da bazı ilçe belediyelerinin itirazına yol açtı.

Özellikle de…

İlçe belediyelerinin ciddi gelir kaybına uğrayacakları itirazı öne çıktı.

Çünkü…

27 Ekim 2010 tarihli yönetmelik gereği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından BUSKİ faturalarına eklenerek tahsil edilen katı atık bedelleri, ait oldukları ilçe belediyelerine aktarılıyordu.

Yani…

İlçe belediyeleri, Büyükşehir üzerinden kolay tahsilat yapıyordu.

Ne var ki…

O dönem muhalefet partilerinin, “en pahalı su” eleştirileri Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de yansıdı.

Bunun üzerine…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, su faturalarını indirmek için katı atık bedelinin çıkarılması adımını attı.

Bu karar…

Su faturalarını azalttığı için vatandaşı memnun etti, ama en ciddi gelirini buradan sağlayan ilçe belediyelerini tahsilat güçlüğü yaşayanacağı ve bu da gelir kaybına yol açacağı için rahatsız etti.

Nitekim…

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem çarşamba günü basın toplantısında, Büyükşehir’in katı atık bedeli toplamaktan vazgeçmesiyle yıllık 63 milyon lira gelir kaybettiklerini söyledi ki ciddi bir kayıp.

Bununla birlikte…

Büyükşehir Belediye Meclisi kararına itiraz eden belediyeler arasında olan Mudanya Belediyesi itirazla da kalmadı ve katı atık bedellerini yine Büyükşehir’in toplaması için, Meclis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Bursa İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

İşte…

Mudanya Belediyesi’nin bu davasını, Bursa 2. İdare Mahkemesi reddetti ve katı atık bedelinin ilçe belediyesi tarafından toplanması gerektiğine hükmetti. Büyükşehir Hukuk Birimi de ciddi bir belge çalışması ortaya koydu.

Böylece…

İlçe belediyelerinin beklentisi Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde sona ererken, Büyükşehir’in attığı adım teyit edilmiş oldu.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X