Bursa’da ilginç durum! Yaş grubu düşünce aşı talepleri azaldı, ama fabrikalar hızlı!

Her gün yeni rekor kırılan aşılamada, 25 yaş grubuna sıra gelince randevular boş kaldı. Dikkat çekici tablo için yerli aşıyı beklemek isteyenler olduğu yorumu yapılıyor, 18 yaş grubuna inilirken eylülde sıkıntı yaşamamak için herkesin aşı olması gerekiyor. İstatistiklere göre; aşılamada yüzde 42.1’le Aile Sağlığı Merkezleri ilk sırada. Devlet ve Araştırma Hastaneleri yüzde 38’le ikinci. Tıp Fakültesi Hastanesi ise yüzde 1.5’la herkesi şaşırttı. Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz duyurdu…

Bursa’da ilginç durum! Yaş grubu düşünce aşı talepleri azaldı, ama fabrikalar hızlı!

Yılmaz, aşılamadaki son durumu köşesindeki şu ifadelerle aktardı:

Önümüzde… İlginç bir tablo var . Türkiye genelinde aşılamanın çok güzel bir seviyeye ulaştığı, Bursa’da rekorların kırıldığı süreçte aşı randevuları aniden kesildi.

Hem de…

Aşılama yaşı 25’e inmişken aşı randevuları boş kaldı.

Oysa…

65 yaş üstü aşılaması başladığında, bu yaş grubunda nüfusun fazla olmadığı yorumu yapılıyordu. 40 yaş altına inildiğinde beklenen oldu, aşılama hızlandı.

Zaten…

Hem Türkiye genelinde, hem Bursa’da aşılamada her gün yeni rekor kırılan dönem bu oldu. 25 yaş grubunda ilginin sürmesi bekleniyordu ki, başvuruların azalması şaşırttı.

Buna…

“Adının Turkovac olacağı açıklanan yerli aşının duyulması yabancı aşılara ilgiyi azaltmış olabilir. Yerli aşıyı beklemek için randevu almıyor olabilirler” yorumu yapanlar var.

Dinlerken, geçenlerde bir dostumuzun “Yerli aşı burundan püskürtmeyle yapılacakmış, onu bekleyeceğim” dediğini anımsadık. Gerçekten şaşırtıcı bir durum var.

Önümüzdeki bir başka tabloda, Bursa’da aşılama oranları yer alıyor.

Buna göre…

Aşıların yüzde 42.1’i birinci basamak sağlık hizmeti kabul edilen ve eskiden Sağlık Ocağı olarak adlandırılan Aile Sağlığı Merkezleri’nde yapılıyor. Devlet Hastaneleri ve Araştırma Hastaneleri’ndeki aşılama oranı yüzde 38.

Yine…

İlçe Sağlık Müdürlükleri’nde yüzde 8, özel hastanelerde yüzde 10 aşılama var.

Aşılamada BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yüzde 1.5’lik katkısı dikkat çekiyor ki, bu da gerçekten şaşırtıcı.

Her gün yeni rekor kırılan haftanın ardından, yaş grubunun en yüksek nüfusun olduğu 25’e düşmesine karşın aşı randevularının boş kaldığı şu süreçte moral veren istatistik ise şu:

“Bursa’daki fabrikaların yüzde 80’i aşılandı.

Böylece…

Çalışanlar hastanelere gidip kuyruk olmadan, izdiham oluşturmadan, diğer hastaları etkilemeden çalıştıkları yerde aşılanmış oldular.

Bu da Bursa’nın yeni başarısı olarak kayıtlara geçti.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X