Bursa’da izinsiz gösteriye polis müdahalesi: 29 gözaltı

Bursa’da, geçen yıl 10 Ekim’de Ankara Garı önünde gerçekleştirilen terör saldırısını birinci yılında protesto etmek için izinsiz yürüyüş düzenlenmek isteyenlere müdahale eden polis 29 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa’da izinsiz gösteriye polis müdahalesi: 29 gözaltı

Hakan GÖNÜL

 

10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde yaşanan patlamanın yıldönümünde Bursa’da protesto yürüyüşü yapmak isteyen bir grup, Setbaşı’nda toplandı. Polis, izinsiz olduğu için grubun dağılmasını istedi. Uyarıya rağmen kalabalık yürümeye devam etti. HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın polis ekipleri ile görüştüğü sırada başka bir grubun slogan atmasının ardından Çevik Kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. Çıkan arbedenin ardından 29 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, Bursa’daki izinsiz gösteri sırasında gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyeleri Arzu Sertan ve Çağatay Budak polis kontrolünde Bursa Barosu Genel Kurulu’nun yapıldığı Akademik Odalar Yerleşkesi’ne getirildi. Avukatlar baro seçimleri için oy kullandıktan sonra tekrar Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Baro seçimlerine katılan avukatlar, meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X