Bursa’da kentsel dönüşüm modeli!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmlarıyla ilgili bir yazı kaleme aldı…

Bursa’da kentsel dönüşüm modeli!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün sabah tanıtım toplantısına davetliydik, gidemedik ama Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanındaki 644 dairelik 1. etabın kazma vurulabilir hale gelinmesine sevindik.

Zira, yıllardır maketlerden öteye gidemeyen ilçedeki dönüşüm projelerinde artık ilk somut verinin alındığını görüyoruz.

Yıldırım Belediyle Başkanı Oktay Yılmaz’ın hiç kamulaştırma yapmadan, mülk sahiplerinin yüzde yüz onayıyla 301 ruhsatsız yapıyı yıkması ve buranın yeni binalarını da TOKİ’ye yaptıracak olması doğru bir adımdır.

Hele, belediyenin payına düşen konutları yeni rezerv alanlarının açılması için değerlendirecek olması da yerinde bir karardır.

Dönüşüm adıyla, bölge insanının mali anlamda asla sahip olamayacağı ve yıllardır oturduğu semti terk etmek zorunda kalacağı konutları, semt dışından ve yurt dışından gelen yabancı alıcılara satmakla bu işin yürümediği biliniyor.

Mevlana’daki bu model başarılı olursa, devamındaki konutların döşümü de tetiklenecektir.

Vatandaşın yüzde yüz güvenini almak da bize göre büyük bir meziyet. Demek ki, Başkan Yılmaz’ın hemşerilerine Mevlana’da o güveni verebildiği anlaşılıyor.

Şimdi 600 konutluk diğer etabın da bu sayede kısa sürede başlayacağını düşünüyoruz. Yılmaz ve ekibini kutlamak gerek. Sessiz ve derinden büyük bir işe imza atmışlar. Üstelik, Ankara’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini de arkalarına almışlar.

Yıldırım gibi kozmopolit bir yerleşim olan ilçede bunu başarabilmek bize göre büyük bir olay.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X