İhsan Aydın
İhsan Aydın

Yılmaz’ın doğru dönüşüm modeli

Köşe Yazısını Dinle

Dün sabah tanıtım toplantısına davetliydik, gidemedik ama Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanındaki 644 dairelik 1. etabın kazma vurulabilir hale gelinmesine sevindik.

Zira, yıllardır maketlerden öteye gidemeyen ilçedeki dönüşüm projelerinde artık ilk somut verinin alındığını görüyoruz.

Yıldırım Belediyle Başkanı Oktay Yılmaz’ın hiç kamulaştırma yapmadan, mülk sahiplerinin yüzde yüz onayıyla 301 ruhsatsız yapıyı yıkması ve buranın yeni binalarını da TOKİ’ye yaptıracak olması doğru bir adımdır.

Hele, belediyenin payına düşen konutları yeni rezerv alanlarının açılması için değerlendirecek olması da yerinde bir karardır.

Dönüşüm adıyla, bölge insanının mali anlamda asla sahip olamayacağı ve yıllardır oturduğu semti terk etmek zorunda kalacağı konutları, semt dışından ve yurt dışından gelen yabancı alıcılara satmakla bu işin yürümediği biliniyor.

Mevlana’daki bu model başarılı olursa, devamındaki konutların döşümü de tetiklenecektir.

Vatandaşın yüzde yüz güvenini almak da bize göre büyük bir meziyet. Demek ki, Başkan Yılmaz’ın hemşerilerine Mevlana’da o güveni verebildiği anlaşılıyor.

Şimdi 600 konutluk diğer etabın da bu sayede kısa sürede başlayacağını düşünüyoruz. Yılmaz ve ekibini kutlamak gerek. Sessiz ve derinden büyük bir işe imza atmışlar. Üstelik, Ankara’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini de arkalarına almışlar.

Yıldırım gibi kozmopolit bir yerleşim olan ilçede bunu başarabilmek bize göre büyük bir olay.

 

Korkmaz bayramda halk günü düzenliyor

Bursa’nın arka yüzünde, saklı cennet olarak geçen ilçelerinden Büyükorhan’da başkan-vatandaş buluşması için hazırlıklar yapılıyor.

Büyükorhan’ın AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı Hocahasan Mahallesi’ndeki Şehitler Meydanı’nda bayramın ikinci günü 21 Temmuz Saat 20.30’da ‘halk günü’ düzenleyecek.

Korkmaz’ın, ‘1. Halk Meclisi İstişare Toplantısı ve Bayramlaşma’ adını verdiği buluşmada, yeni döneme ilişkin projelerden de bahsetmesi bekleniyor.

Korkmaz’ın, görevdeki yaklaşık 2,5 yıllık süreçte Büyükorhan’a kazandırdığı hizmetlerin anlatılacağı ve yeni projelerin de müjdesinin verileceği toplantıya ilçe halkından yoğun bir katılım olması bekleniyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ağır bir mali tablo ile koltuğu devralan Başkan Korkmaz’ın göreve gelir gelmez Cuma Pazarı’ndaki güneş enerji santralini satarak belediyesini mali anlamda rahatlattığını ve piyasa borçlarını kapattığını biliyoruz. Korkmaz’ın şimdilerde ise SGK’ya olan prim borcu ile vergi vb. gibi kamu borçlarını kapatmak için meclisten ilçe merkezindeki bazı belediye mülklerinin satış yetkisini aldığını da ekleyelim.

 

Bulgaristan’da İTN nasıl birinci çıktı?

Görükle’nin eski belediye başkanlarından Ceylan Özoğlu Bulgaristan’daki siyasi gelişmeleri iyi okuyan bir dostumuz. Köken bağı ve doğum yeri olması hasabiyle sık sık bu ülkeye gidip gelir.

Aylar önce, ülkede daha 4 Nisan seçimleri olmadan ziyaretimize geldiğinde, Var Böyle Bir Halk Partisi’nin (İTN) komşuda sıçrama yapacağını, aralarında üyelerinin çoğunluğu Türklerin oluşturduğu HÖH’ün de bulunduğu GERB, BSP gibi gelenekselci, baskıcı, yasakçı ve rantçı eski partilerin yerine bunun öne çıkacağını anlatmıştı.

“İhsan göreceksin bak, sizin de meslektaşınız olan ünlü televizyoncu ve şovmen Slavi Trifanov’un Var Böyle Bir Halk Partisi yeni dönemde Bulgaristan’ı yönetecek” demişti.

Öyle de oldu.

Tekrarlanan 11 Temmuz seçimlerinde Trifanov’un partisi İTN 62 vekil çıkararak birinci parti oldu. Bu partiden aday olan ve Filibe Milletvekili seçilen Türk kökenli Taner Türkoğlu da Bulgaristan Parlamentosu’na girdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in hükümeti kurma görevini Trifanov’a vermesi bekleniyor. Ancak Trifanov, Bulgaristan Halk Meclisi’ne, kendisinin başbakanlık görevi üstlenmeyerek, bir teknokrat hükümeti kurma önerisi yapacağını duyurdu. Ve yukarıda adı geçen o eski partilerle koalisyon kurmayacağını da ilan etti.

Özoğlu’nun öngörüsü tuttu.

Bulgaristan seçimlerine katılımın yüzde 38 gibi çok düşük kaldığını görülüyor. On binlerce soydaşın yaşadığı Bursa’dan ise seçimlerde sadece 9 bin 144 kişinin oy kullanması da çok düşük ve üzücü bir durum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X