Bursa’da korona geçirenlerin sayısı 300 bini aştı, aşılama yüzde 25’e ulaştı!

Yaşamımızı 14 aydır etkileyen koranavirüs üçüncü dalgada. Günlük 2 bin 500 vaka görülen Bursa’da ilk günden bu yana hastalığa yakalanıp atlatanların sayısı 300 bini geçti. Belirti göstermediği için hastalığın farkında olmayanlar kayda girmediğinden sayıları bilinemiyor.Aşılamada ise iki dozu birden yaptıranların oranı yüzde 10’u buldu. 1 ve 2. doz aşıların toplamı 750 bine yaklaşırken, yüzde 25’lik bir aşılama ortaya çıktı. Hızlı şekilde toplumsal bağışıklığa doğru ilerliyoruz… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da korona geçirenlerin sayısı 300 bini aştı, aşılama yüzde 25’e ulaştı!

14 ay oldu… Çin’in Wuhan kentinden hızla yayılan yeni tip koronavirüsün tüm dünya gibi Türkiye’yi de etkisi altına aldığı mart-mayıs döneminde Bursa’da günlük vaka sayıları 300-400’lerdeydi ve herkes daha dikkatliydi.

O süreçte…

Alınan önlemler ve toplum disipliniyle virüsün yaz aylarında ortadan kalkacağı varsayılmıştı. Vakaların azaldığı görülüp ekonomik kaygılar öne çıkınca yaz başında yasaklar gevşetildi ve normalleşme adımları atıldı.

Ne var ki…

Ekim-kasım döneminde ikinci dalgada virüsün mutasyona uğramış türleri ortaya çıktı. Bursa da günlük 5 bin vaka sayısıyla rekor kırdı.

Ardından…

Önlemler, sıkı denetim, toplum disiplini, dikkatli günlük yaşamla şubat sonunda günlük vaka sayısı 150’ye kadar inince umutlanmıştık ki, mart ayına günlük 250-300 vakayla başladık.

Sonra rakamlar hızla yükselmeye devam etti ve İngiliz mutantının kolay bulaşıp hızlı yayılma özelliğinin de etkisiyle günlük 2 bin 500 vakaya ulaştık.

Gelinen noktada…

Pandeminin başlangıcından bu yana Bursa’da toplam hasta sayısını sorunca,

300 bini geçtiğini öğrendik.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X