Bursa’da kuruldu; hedefleri büyük…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bizglobaliz kısa adıyla kurduğu Global İş Ağı Geliştirme Derneği’nin Başkanı Sinem Toplan’ın sözlerini köşesinde paylaştı…

Bursa’da kuruldu; hedefleri büyük…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Olay TV’deki… Programlarda ekonomist kimliğiyle bilgi ve deneyim paylaşıp izleyicileri aydınlattı. Gazetecilerin görüşlerini önemsediği isimlerden biri oldu.

Sinem Toplan…

Sivil toplum örgütü oluşumuyla yeni bir yola çıktı. Şubat ayında arkadaşlarıyla birlikte Bizglobaliz kısa adıyla kurduğu Global İş Ağı Geliştirme Derneği’nin başkanı olarak iş geliştirme ve toplumsal algıları değiştirme yolunda büyük hedeflerle yola çıktı.

Derneğin…

Genel merkezi Bursa’da. İlk şubesini İstanbul’da açmak üzere hazırlıklara başlandı bile. Sonra da Anadolu’nun her köşesinde örgütlenme hedefleniyor.

Farklı bir kulvara sahip Bizglobaliz Derneği Başkanı Sinem Toplan ile yönetiminden Genel Sekreter Müge Kirmikil, Genel Sayman Gülşah Dicvan Büyükarda, kurucular Alev Şener ve Serpil Cerit ziyaretimize geldiler.

İletişim dünyasının ve kent sosyal yaşamının önde gelen isimlerinden Özleyiş Ardalı Şimşek de söyleşimize telefonla katıldı.

Amaçlarını…

Başkan Toplan şöyle açıkladı:

“Üyelerimizden başlamak üzere toplumun iş gelişimine katkı sağlamak, Pazar paylarını ve farkındalıklarını arttırmak istiyoruz.”

Başlattıkları hareketi…

“Kalkınma için birleşerek güçlenme” mottosuyla tanımlayan Bizglobaliz Derneği Başkanı Sinem Toplan, son dönemde ya hemşeri derneği ya da yardım derneği kurulduğuna dikkat çekti.

Kendi çemberlerini ise şöyle tanıttı:

“Sadece iş yaşamı değil; kültür, sanat, sporu da içimize almak istiyoruz. Çünkü, kültür, sanat ve sporun iş yaşamından ayrılmaması gerektiğini düşünüyor ve inanıyoruz.”

Meslekleri desteklemeye önem verdiklerini vurguladıktan sonra da Bizgolabaliz Derneği hedeflerini açıkladı:

“Toplumsal farkındalıkları ve algıları değiştirip iyileştirmek istiyoruz.”

Ardından da hedefi bir adım daha ileri taşıdı:

“Dernekleşme modelini değiştirerek başladık, toplumsal algıları da değiştireceğiz.”

Her yılın 16. günü Dünya Bursa Günü olacak

Başkanlığını… Sinem Toplan’ın üstlendiği Bizglobaliz Derneği’nin dijital platformda Bir Kenara Koy adlı sayfası var.

Buradan…

Her meslekten alanında uzman kişilerin toplumsal kalkınma için düşünceleri paylaşılıyor.

Yanı sıra…

Derneğin özel hedefini Başkan Toplan açıkladı:

“Her yılın 16. günü Dünya Bursa Günü olarak kutlanacak. Bu özel günde, ilham veren konuşmalar yanında En İyi Girişimci Ödülü verilecek.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X