Bursa’da masa krizi yaşanan Kozahan için yeni düzenleme; ‘Gece 12’ye kadar açık olacak’

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Altıkardeş, masa krizinin yaşandığı Kozahan’la ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı.

Bursa’da masa krizi yaşanan Kozahan için yeni düzenleme; ‘Gece 12’ye kadar açık olacak’

Taha TÜTÜNCÜ

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hanlar Bölgesi’nin simge yapılarından Kozahan’da başlayan düzenleme, “Masalar tamamen kaldırılması ortamın atmosferini bozdu” tartışmalarını da beraberinde getirdi. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Altıkardeş yapılan düzenlemenin kalıcı bir yasak değil, yeni bir yerleşim planının ilk adımı olduğunu söyledi.

Tarihi hanın avlusunun ön tarafında bulunan masa ve sandalyeler bugün itibarıyla kaldırıldı. Avlunun yürüyüş alanını daraltan oturma düzeninin kaldırılmasıyla Kozahan’ın tarihi dokusunun daha görünür hale gelmesi ve alanın ferahlatılması hedefleniyor. Düzenlemenin gün içinde arka tarafa da yayılması ve akşam saatlerine kadar tüm alanın tamamen tahliye edilmesi bekleniyor.

KOZAHAN GECE 12’YE KADAR AÇIK OLACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Altıkardeş, “Masa ve sandalyelerin kaldırılması için son gün. Esnafımız akşamüstü hepsini kaldıracak. Sonrasında yapılacak düzenlemeyle masalar tekrardan alana getirilecek. Esnafımız mağdur olmayacak. Düzenlemeler yapıldıktan sonra gece 12’ye kadar burada kahve ve Bursa’nın gastronomisi tanıtılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X