Bursa’da muhtarın yol feryadı: ‘Herkese ulaştım, ama…’

2014’e kadar belediye olan Orhangazi’ye bağlı Yenisölöz Mahallesi 14 Haziran 2020 ve 17 Haziran 2023’te aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelan yaşadı. İlkinin enkazı kalkmadan ikinci heyelan yolu götürdü, dere yatağı değişti. 3 yıldır “silsileyi takip edip” her yere dilekçe verdiğini, ama belediyelerden kamu kuruluşlarına gelenlerin farklı gerekçeler dile getirdiklerini söyleyen Yenisölöz Muhtarı Halil Bayram kırgın: Herkese ulaştım, ama sonuca ulaşamadım… Gelişmeyi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı…

Bursa’da muhtarın yol feryadı: ‘Herkese ulaştım, ama…’

Yılmaz, köşesinde şunları aktardı:

Yıllarca… Belediye statüsüyle yönetildi. Yapılacak işlere, yatırımlara belde belediyesi karar verdi.

Fakat…

2014 seçimiyle birlikte yürürlüğe giren Bütünşehir uygulamasıyla, başka ilçelerdeki benzerleri gibi Orhangazi’ye bağlı Yeni Sölöz de belde özelliğini kaybedip mahalleye dönüştü.

Ne var ki…

Orhangazi Yenisölöz Mahallesi’nin şu anki sorunu bu değil. Ciddi bir sorun yaşıyor ve acilen ilgi bekliyor.

Konu şu:

14 Haziran 2020’de aşırı yağışlar nedeniyle Yenisölöz Yolu’nda heyelan meydana geldi ve yol kaydı.

O heyelanın…

Enkazı kalkmadan, 17 Haziran 2023’te yine aşırı yağıştan bu kez daha büyük heyelan yaşandı ve yoldan bir parça daha kaydı.

Sonrasını Yenisölöz Muhtarı Halil Bayram şöyle anlattı:

“İlk heyelanda da, ikinci heyelanda da silsile yoluyla her yere başvurdum, dilekçe verdim. Vali Beye gittim, milletvekillerine ulaştım. Hatta Bursa’ya gelen Bakanların programlarına katılıp bizzat kendilerine anlattım.”

Tepkisi şuna:

“AFAD gelip inceleme yaptı, ama ‘Bizim sahamız değil’ deyip gitti. Orhangazi Belediyesi geldi ‘Bütçe meselesi, bizi aşar’ dendi. Büyükşehir Belediyesi geldi ‘Ne yapmamız gerekir?’ diye inceledi. DSİ geldi, ‘Aşağıda dereden yukarı kadar fore kazıklarla taş duvar örmek lazım’ kararı verdi. İyi de bunları ben mi yapacağım? Kurumların yapması gerekmiyor mu?”

Şunu özellikle vurguladı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti Zigana’da koca dağı delip tüneller açtı. Fakat bizim yol 3 yıldır yapılmıyor. Heyelan devam ettiği için altyapı ve parkeler bozuldu.”

Anlayamadığı da şu:

“Gittiğim kapılarda ‘tasarruf tedbirleri’ deniyor. Devlet yapılması gereken acil işleri yurdun her yerinde yapıyor. Bizim yolumuz da acil.”

Üzüntüsü de şu:

“Bürokratlara, daire başkanlarına, belediye başkanlarına, valilere, milletvekillerine, bakanlara… Kısacası herkese ulaştım, ama sonuca bir türlü ulaşamadım.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X