Bursa’da nefes kesen kurtarma operasyonu!

Bursa’da Uludağ eteklerinde kayalıkların üzerine intihar etmek için çıkan şahıs onlarca kurtarma ekibini seferber etti.

Bursa’da nefes kesen kurtarma operasyonu!

Bir baba, çocuğunun not bırakıp ormanlık alana gittiğini 155 Polis hattına ihbar etti. Kayalıklara çıkan şahsı kurtarmak için İtfaiye, 112, polis, UMKE ve AFAD ekipleri seferber oldu. Kaplıkaya Deresi civarındaki ihbar üzerine şahsa ulaşmaya çalışan ekipler, saatlerce kapalı yolları açıp dağa tırmandı. 

Şahsın bulunduğu ormanlık bölgeye araçlarıyla ulaşmaya çalışan ekipler, Orman Bölge Müdürlüğü’nün kullandığı ve girilmesi yasak olan demir bariyerle kapalı yolu demir kesme makası ve levye yardımıyla açarak yollarına devam etti. Ekip kapalı olan yolu açmak için dakikalarca uğraştı. 

Bazı kurtarma görevlileri ise yolun açılmaması üzerine vatandaşların dağ araçlarının arkasına binerek olay yerine ulaşmaya çalıştı. 

Uzun süren uğraş sonunda ulaşılması güç bölgeye gidebilen onlarca kurtarma personeli, şahsın kendi isteğiyle kayalıklardan indiğini öğrenince operasyonu sonlandırdı. Bu ihbar da ekipler için doğal bir eğitim faaliyeti oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X