Bursa’da okullar bugün tatil mi? (18 Ocak Pazartesi günü okullar tatil mi?)

İstanbul’da okullar bir gün süreyle (bugün) tatil edildi. Kar yağışının gece saatlerinden itibaren Bursa’da da etkili olması bekleniyor. Bursa’da okullar tatil mi? Bursa Valiliği’nden (bursa.gov.tr) henüz bir açıklama gelmedi.

Bursa’da okullar bugün tatil mi? (18 Ocak Pazartesi günü okullar tatil mi?)

İstanbul’da okulların tatil edildiği açıklamasından sonra, Bursa’daki öğrenciler de Valilik’ten gelecek olası kar tatili haberine kilitlendi. Peki bugün, Bursa’da (18 Ocak 2016) okullar tatil olacak mı? Bursa Valiliği’nden (bursa.gov.tr) konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

 

İSTANBUL’DA OKULLAR TATİL

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre, kentte bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi ve yarın öğleden sonra ise etkisini arttırmasının beklendiği belirtildi. 

Kar yağışının oluşturabileceği olumsuzlukların dikkate alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

“Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine, 18 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.” 

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı. 

METEOROLOJİ’DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji’nin açıklaması şöyle:

“Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik,Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X