Bursa’da okullarla ilgili flaş öneri!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, aşılamanın hız kazanabilmesi için dikkat çeken bir öneriyi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da okullarla ilgili flaş öneri!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sıkıntılı süreç çok geride kaldı… Çünkü, hem vaka sayıları azaldığı için yeni normalleşme takvimi bekleniyor, hem de aşı tedariki sıkıntısı fazlasıyla aşıldı.

Bir yandan…

Çin’den Sinovac aşıları yeniden gelmeye başladı, bir yandan 2 Türk bilimi insanı tarafından üretilen BioNTech aşısı için 120 milyon dozluk anlaşmanın ilk partisi geldi, bir yandan da Rus aşısı Sputnik anlaşması yapıldı.

Üstelik…

Sinovac ve Sputnik aşılarının Türkiye’de üretimi anlaşmaları yapıldı, 3 Türk aşısı için de son aşamaya gelindiği biliniyor.

Nitekim…

Çarşamba günü bu sütunlarda İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın aşı konusunda verdiği bilgileri şöyle aktardık:

Bir

Rahatlıkla söyleyebilirim ki, tüm ekiplerimizle aşı faaliyetlerimiz devam ediyor. Sinovac ikinci doz, BioNTech bir ve ikinci doz aşı yapıyoruz.”

İki…

Sinovac aşısı tüm kamu hastanelerimiz, özel hastanelerimiz ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde, BioNTech ise 14 Devlet Hastanesi’nde yapılıyor.”

Üç…

BioNTech aşısı yapılan yerlerin sayısını arttırıp her noktada bu aşıyı yapabilecek hale geleceğiz.”

Söyleyeceğimiz şu:

Dr. Yavuzyılmaz’ın da vurguladığı gibi, aşı var ve daha çok aşılama için çalışmalar yapılıyor, aşılama merkezi sayısı arttırılıyor.

Ne var ki…

Kamu hastaneleri ve Sağlık Ocakları kapasitesi daha fazla aşılama için pek uygun değil. Çünkü aşılama artınca, diğer hizmetler aksıyor.

O nedenle, aşılamada yeni bir sistem gerekiyor.

Örneğin…

Okullar pandemi nedeniyle kapalı. Seçimlerde vatandaşın oy kullanabilmesi için sınıflarda yapılan düzenlemenin benzeri aşılama için yapılabilir.

Her okulda bir sınıf 112’nin kontrolünde Acil için ayrılabilir.

Konuştuğumuz uzmanlar, özellikle BioNTech için gerekli olan soğuk saklama koşulunun da sağlanabileceğini söylüyorlar.

Tek kaygı şu:

Vaka sayısının düşmesi nedeniyle aşı hızı kesilmez de vatandaş aşısını olur.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın!

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X