Bursa’da pazarın ateşi yükseliyor

Sera ürünleri tezgahlara inince etiketler değişti. Domates ve salatalığın fiyatı 7 liraya, sivri biberin 15 liraya çıktı. Mevsim meyve sebzeleri de zamlı geldi. Kestane 25-30 liradan sezonu açtı.

Bursa’da pazarın ateşi yükseliyor

EKONOMİ SERVİSİ

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte pazarlarda sebze meyve fiyatları artmaya başladı.

Geçtiğimiz haftalara göre fiyatların yüksek olduğunu dile getiren Tuz Pazarı esnafı ilerleyen günlerde artışın devam edeceğine dikkat çekti. Pazar tezgahlarında satışa sunulan ürünlerin kış mevsimine geçiş ile birlikte seralardan gelmeye başladığının altını çizen pazarcı esnafı Şener Durdurak, “Mevsim geçişiyle birlikte ürünler artık tarladan değil seralardan geliyor. Fiyatlardaki yükselişin en büyük sebebi mevsimi olmayan ürünlerin seralardan temin edilmesi. Vatandaş bu durumdan hiç memnun değil kısıtlı bütçeleriyle özgürce alışveriş yapamıyorlar ve daha uygun fiyata ürün almak istiyor. Bu mümkün olmayınca daha az sebze meyve alıyorlar” diye konuştu.

KESTANE 30 LİRADAN GELDİ

Pazarcı tezgahlarında yeni yeni yerini alan kestane boyutuna göre 25 ile 30 lira arasında değişen etiketlerle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Önümüzdeki günlerde fiyatların bir miktar geri geleceğini tahmin eden esnaf, ‘Ancak geçen yılın seviyesine inilmez. En fazla 5 lira düşer’ şeklinde görüş belirtti. Pazarda domates ve salatalık 7 liradan satışa sunulurken, sivri biber 15 liradan, mantar ise 14 liradan tezgahlara indi. Üzümün 8 liradan alıcı bulduğu pazarda muz ise 14 liralık fiyatıyla dikkat çekti. Son günlerini yaşayan incir 12 liraya yükselirken, nar ise 10 liradan satışa sunuldu.

HAMSİ 20 LİRADAN ALICI BEKLİYOR

Balık tezgahlarında hamsi 20 liraya satılırken istavrit 15 lira sardalya 10 liradan sofralara iniyor. Yağmurlu havaların gelmesiyle birlikte balık fiyatlarının gerileyeceğini dile getiren balıkçı Erdoğan Alçacı, “Balık tamamen havanın durumuna bağlı, bizlerde bekliyoruz fiyatların düşmesini” dedi.

ÜRÜN FİYAT (TL)
Fasulye 10
Mantar 14
Sivri biber 15
Patlıcan 5
Dolmalık biberi 10
Domates 7
Salatalık 7
Ispanak 5
Brokoli 7
Kestane 25-30
Mandalina 6
Elma 5
Armut 8
Muz 14
İstavrit 15
Sardalya 10
Hamsi 20

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X