Bursa’da satış rekoru kırdı! Sadece bir kişi 200 bin lira…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da yetişen bir ürünün bu sezon üreticiye getirisini bugünkü köşesine taşıdı..

Bursa’da satış rekoru kırdı! Sadece bir kişi 200 bin lira…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yaz başında kimilerinin para yapmadığı gerekçesiyle ve artan ilaç, gübre vb. gibi girdi fiyatlarına kızıp ağaçlarını kesmeye başladığı Keles’te bu yıl kirazın rekor fiyata satıldığını görüyoruz.

Keles’in AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Ahmet Yaşar Akbey dün ziyaretimize geldi. Akbey aynı zaman BESAŞ Yönetim Kurulu ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Hukuk Komisyonu üyesi

Akbey elinde torbalarla odamıza girdi ve bize de Keles’in ihracat ürünü son turfanda kirazlarından getirmiş. İçinden bir de yine Keles yöresi sütlerinden yapılan taze peynir vardı.

Doğrusu insanın yemeye kıyamladığı iri cins, aroması son derece mükemmel kirazları İstanbul tüccarı bu yıl adeta kapışmış. Direkt ihracata giden Keles kirazı, iç piyasada da yüksek rakamlardan alıcı bulmuş.

Kirazın kilosunun 38 liralara kadar çıktığı ve kargo ile İstanbul’a bu fiyatlardan gönderildiğini öğrenmek sevindirici.

Akbey, Keles’te ortalama 25 liradan kapanan kiraz piyasasının bu yıl üreticinin yüzünü güldürdüğünü, hatta bir yetiştiricinin 200 bin liralık kiraz sattığını da ekliyor.

Diğer yandan, Başkan Aktaş ve beraberindekilerin hasadını yaptığı çörekotunun da bu yıl kilosunun 25 liradan satıldığı belirtiliyor.

Kelesli üreticilerimiz geçen yıl perişan olmuşlardı.

Dolu ve selin ürünlerini yok ettiği çiftçiler bu yıl artan talep ve fiyatlarla bir nebze olsun soluklandılar.

Akbey, Keles’in süt ürünleriyle öne çıktığını söylüyor. Fakat BESAŞ ürünlerinin pazarlanmasında sanki bir sıkıntı var.

Örneğin; Keles içinde BESAŞ süt ürünlerinin satılmadığını öğrendik.

BESAŞ süt ürünlerinin Bursa’da uzak-yakın ulaşmadık yer kalmaması gerekiyor. Bunun profesyonel bir dağıtım ağıyla yapılmaması üzücü. Benzer durumun Jeotermal AŞ. tarafından işletilen Muradiye Su ve Bursa Su için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Buraların pazarlama birimlerinin ticaret ehli, profesyonel ellerce yönetilmesi gerekiyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X